24rodopi.com/Общество

Служители на териториалното поделение на НОИ в Кърджали преустановиха работа за час и излязоха пред сградата на институцията на предупредителна стачка. Въпреки, че в местната структура няма синдикална организация, те се бяха организирали и също като колегите си от цялата страна и поискаха увеличение на трудовите възнаграждения с минимум 30 процента.

Протестиращите коментираха, че за три години заплатите им са увеличени с общо пет процента, което на фона на получаваните заплати на редовите служители определиха като смешно. Те описаха и сложността, натовареността и обема на работа като дадоха пример с изчисляването само на една пенсия.

„Описваме 40 години стаж на един човек, изчисляваме му адекватен коефициент въз основа на много труд и усилия. Мислим, че за да вземе един пенсионер пенсия, в основата сме ние“, обясниха служителите. И споделиха, че за днешното преустановяване на работа с искане за достойно заплащане са уведомени, че ще им бъде удържан един час от работните заплати.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

34 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/5/23 12:55

    Ако не ви харесва напускайте
    Никой не ви кара на сила да работите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/5/23 01:32

      Трябва да се направят структурни реформи и да се намали тази раздута администрация.

      Изтриване
  2. Анонимен25/5/23 13:04

    а искате сега разбиране и подкрепа... като дойдат граждани или фирми при вас сте много нагли и високомерни, може да обиждате, пъшкате, пуфкате и се правите на много отегчени...
    и... в основата на получаването на пенсия от пенсионер е неговия трудов стаж, който с пот и кръв е изработил и си е платил данъци и осигуривки. Вие които се мислите сте чиновници за която работа сте наети или назначени (партийно, както обикновенно става) и много добре би трябвало да сте запознати с длъжностната си характеристика. Срамно за вас и вашата институция е да смятате, че за да получава някой пенсия в основата сте вие. Също така е обидно за целия народ подобно твърдение...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/5/23 16:21

      Те за жалост не могат да разберат, че са назначени да придвижат и оправят едни документи, а заплатите им идват от джоба на тези, които те обслужват. Държат се нагло с този, който им плаща заплатата.

      Изтриване
    2. Анонимен27/5/23 10:31

      Точно така

      Изтриване
  3. Анонимен25/5/23 13:09

    Всеки стачкува в тази държава. За какво ни е толкова голяма администрация. Населението ни намалява със всеки изминал ден, сигурно сме вече под 5 милиона. Откъде бюджет? Откъде заплати ? Ако не се направи нещо след години няма да има пари и за пенсионери. Гледайте Нидерландия на 30 мил. население имат 30 хил.държавни служители. Намалете администрацията в тази държава тогава никой няма да иска по високи заплати. Нивите пустеят от години, този ресурс от служители може да се пренасочва натам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/5/23 16:22

      На нивите трябва да се работи!

      Изтриване
  4. Анонимен25/5/23 13:18

    Ходете и се присъединете към стачкуващата група от Пощата че да станете по-голяма трупа, а и кажете да дигнат и моята заплата че тази инфлация я изяде цялата. :|

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/5/23 13:58

    С правото си са хората, не може само на началниците

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/5/23 14:09

    Първо за да вземе един човек пенсия, в основата е трудовия му стаж, а не служителите на НОИ, иначе са ниски заплатите е вярно!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/5/23 15:06

    Умната глава на Свилена само може роди такава мисъл!,,Голям,, ръководител, гомнян началник! 😂

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/5/23 16:19

    Коментарите са ясен показател за това, колко са удовлетворени гражданите от работата, която вършите. а и за начина, по който я вършите. В частна фирма, когато някой не си върши работа му бият шута. Е вие сте държавна институция и гражданите плащаме, за да може вие да работите за работата на която сте назначени. Следователно щом гражданите не са доволни от това, което правите значи не си вършите работата както трябва. Сега си представете, че сте в частна фирма. Мисля, че сте достатъчно умни за да разберете написаното от мен. Не, че не трябва да са по-високи всички заплати във всички сектори, само че няма как частния сектор да храни толкова хрантутници на държавния клон. Както казва един от коментарите, ако не ви харесва се преместете в частния сектор. Тогава обаче, ще работите по 6 дена в седмицата и ще се радвате на 20 дена отпуск, а на повечето празници ще сте на работа. Или иначе казано, повечето почиваме точно 3 празнични дена и по една неделя. Работим за да може вие да получавате, а колко извършва един държавен служител като количество работа в сравнение с един служител от частния сектор няма въобще да засягаме като тема. Та колко от вас идват да работят при нас? Съмнявам се и за един. Недоволството на държавния служител може да се мери само с неговия мързел.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/5/23 16:29

    цялото нои и земеделие е гербаджий!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/5/23 17:23

      И като са гербдажий? Да не би да не са хора.

      Изтриване
  10. Анонимен25/5/23 16:44

    DA BIAHTE POISKALI I UVELI4ENIE NA BONUSITE VI OT NAD 10 000 LEVA NAGORE.
    EYYY SRAM NIAMATE.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/5/23 17:32

    mafia mutri out! napuskaite!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/5/23 18:18

    Всеки работещ заслужава достойно заплащане .Друг е въпроса че в държавната администрация има много назначения тип мой човек които получават заплата без да работят .Същите тези не могат да се реализират в частния сектор защото не умеят нищо да правят и търсят да се докопат до службичка само че някой друг да им изкара заплатата .Когато в нашата държава се спре да се назначават само партийно и приятелски тогава нещата ще вървят в правилна посока .В много администрации бройката е голяма но качествените работещи са малко .Така че не се сърдете на служителите сигурно и в НОИ има хора които незнаят какво работят и някой друг трябва да свърши и тяхната работа .

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/5/23 18:22

    Ако има качествен подбор на кадри в държавната администрация а не пълни некадърници /които не могат да работят в частния сектор/ да се назначават всички ще бъдат доволни и служители и граждани .

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/5/23 18:42

    Може и без вас!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/5/23 18:42

    Може и без вас!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен25/5/23 18:42

    Наглост, наглост, наглост. На който не му харесва, вън.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/5/23 19:37

    Мили калинки аз когото съм работил и плащал данъци и осигуровки вие още не сте били родени, правилно е да ви се удържи от заплатата времето през което не сте работили, ние как си плащаме ако не ни достига някой месец осигурителен стаж за да се пенсионираме.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/5/23 19:44

    Нека да има увеличение за всички работещи,но в НОИ отношение голяма "О"те там са забравили за какво са назначени,заповядайте в производството минимална и работиш събота ,отработваш празнитци

    ОтговорИзтриване
  19. В. Колев25/5/23 20:13

    "Описваме 40 години стаж на един човек, изчисляваме му адекватен коефициент въз основа на много труд и усилия. Мислим, че за да вземе един пенсионер пенсия, в основата сме ние."
    Много сте умни всички (анонимни) замислете се за пълния текст а не за някоя отделни думи.Никой не оспорва трудовия стаж(освен когато е фалшив както четем в поседно време),иди с трудовия стаж в пощата и си вземи пенсията.А голямата администрация е в ОБЩИНАТА назначени (партийно както обикновенно става).Като се спре раздаване на пенсии за тези дето идват с автобусите за изборите и не може да си каже името на български ще има пенсии.А за ДПС назначенията нещо да напишете .

    ОтговорИзтриване
  20. Всичкиииииии на полето......излишна,надута,вредна администрация от така наречените Калинкиииииииииииииии които цял ден чоплят семки

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен25/5/23 23:08

    За какво стачкуват,че те нямат никакво уважение към лицата посетили НОИ. В Кърджали офиса е така,а в Ардино за оная да не говорим,която се прави на голяма клечка

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен25/5/23 23:19

    Най много семки чоплят ДПС назначенията

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен26/5/23 04:18

    Всички държавни институции са пълни с калинки!! НОИ, НАП, Социално подпомагане, Земеделие, Поща, ВиК, Бюро по труда, Горско стопанство и т.н. Тотално чистене е необходимо във всички сфери. Толкова раздут персонал, а резултата е плачевен. На практика има работа само за един от трима назначени по партийна линия! Абсолютно същото важи и за Общинска администрация! Тотална чистка е необходима в Държавата!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/5/23 13:46

      moje i s automati. ili sichki nared na vajeto? ili s iaica, riba i domati? tesi darjavni bezchoveshki otpadaci out za recycling! nali si platihte danak smet na baza kvadraten metar prostranstvo?! aide sichkite gi zasilvaite v ogledaloto na ardata! ;))) po rekata i v bialoto more.

      Изтриване
  24. Анонимен26/5/23 09:25

    В цялата страна, всяка година се пенсионират средно по 80хил. от които 30хил. по инвалидност. За Кърдалийска област средно по 1200.
    За 240 рабтни дни по колко пенсионера на ден се падат на тази армия от 20 служители? -Само 5.
    Много работа, много оплаквания - много шум за нищо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/5/23 13:49

      da dokazvat s video kakvo kolichestvo i kakvo kachestvo rabotat. 😃 ili out!

      Изтриване
    2. Анонимен26/5/23 13:50

      she gi pratim na kino ili da pluvat v baseinite na grada i video.

      Изтриване
  25. Анонимен26/5/23 13:53

    v kat, mvr, noi i v danachnata slujba plachat za edna zdrava rota askeri s kartechnici. i da im se uprajniavat v tochna strelba po kitkite. 🎯

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен26/5/23 19:22

    За заплащане, да, щом увеличават в други сектори, трябва и при вас. Но някои сред вас даже на малко по високо стъпало от обикновените служители са за съд, но няма как и кой, страшничко е сегашно време

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.