24rodopi.com/Образование

В ПГИ „Алеко Константинов“ тържествено изпратиха абитуриентите от випуск 2023 – 61 за гимназията. Дворът на училището се изпълни с  ученици, учители и родители. Бие последният звънец за абитуриентите от випуск 2023. Те излизат от гимназията, за да поемат своя път към университетите и да покоряват своите лични и професионални върхове. Музика, балони и много цветя допълват празничното настроение.

Под звуците на тържествена музика и шпалир от мажоретки се появиха дванадесетокласниците от специалност „Оперативно счетоводство“ с класен ръководител Искра Каменова,  специалност „Икономическа информатика“ с класен Живка Станудина  и специалност  „Банково дело“ с класен Гюлер Салиф.

Празникът бе уважен от представители на Мария Кирекчиева, старши експерт в Областна администрация – Кърджали, Вилияна Калитвенцова, експерт в Областна администрация , от инж. Марияна Стратиева – директор на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”, Виолета Звездова, мениджър финансов център ДСК – Кърджали от Даниела Велчева – застрахователен експерт към Застрахователно дружество „Армеец” – Кърджали, от Юксел Есен, хореограф на клуб Народни танци към ПГИ.

Директорът Мариела Попова поздрави абитуриентите със завършването и им пожела да бъдат упорити и успешни в преследване на своите мечти и да не забравят, че са възпитаници на гимназия с дългогодишна  история, да бъдат достойни граждани на света, да обичат професията, която са избрали.

По традиция бе връчен призът „Първенец на випуска“ 2023. Приз „Изявен алековец“ получиха трима зрелостници. Призът се дава за отличен успех, отговорно поведение, активно участие в училищни, извънучилищни дейности и издигане на авторитета на гимназията.  Грамоти, плакети и предметни награди зарадваха отличените. Първенецът на випуска Ефтелиа Юмер  от 12. а клас трогна своите преподаватели с благодарственото си обръщение. От името на учениците  от 12 в клас Хакан Мехмед обяви, че са решили да дарят средствата за цветя за празника на семейство в нужда.

Мариела Попова изпрати абитуриентите със звука на последния училищен звънец. Тържеството завърши с кръшно българско хоро.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.