24rodopi.com/Регион

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си редовна месечна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. На нея бяха обсъдени текущи въпроси и проблеми.

Изет Шабан заяви, че за първи път от много години в началото на месец май все още няма общински бюджет. „Надяваме се в най-скоро време да бъде приет държавният бюджет за 2023 година“, заяви той.

Част от другите теми, засегнати по време на срещата, бяха относно управлението на отпадъците и опазването на имуществото на гражданите на територията на общината.

Кметът уточни, че в най-скоро време ще подпишат договор за доставка на нови контейнери за битови отпадъци тип „Бобър“. Той подчерта, че е необходимо във всички населени места да се направят бетонни площадки за поставянето на контейнери, за по-лесното извозване на битовите отпадъци.

Секретарят на общината инж. Кемал Алиев даде указания на кметовете и кметските наместници във връзка с пролетно-летния сезон за предприемане на действия за свободно пашуване на животни. По Наредба №1, кметовете имат право да глобяват собствениците на крави, коне, овце, които ги пускат да пашуват без пастир. Аргументът е, че всяко животно без надзор може да нанесе щети на други земеделски производители или да причини ПТП по общинската и републиканска пътна мрежа.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/23 14:58

    Ако ни глобите повече няма да гласуваме за вас

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/5/23 20:47

      Няма да глобяват, това е само за пред родопи 24

      Изтриване
    2. Анонимен3/5/23 22:23

      Кметовете да действат умната, да не ги глобяват, че само чобани останаха да гласуват за тях, и глобят ли ги и тях ще изтърват и ще им дръпнат ушите после

      Изтриване
  2. Анонимен3/5/23 15:06

    А в община Кърджали животните си обикалят свободно. Morgan Freeman, MOTHER!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/23 15:19

    След едно поколение време завиха, че могат да глобяват. Те кметовете си го знаят, но не го правят.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/23 21:48

    Някои кметове да знаят и да запомнят, че те също могат да пишат актове по наредба 1, а да не спорят и да бягат по тъч линията.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/23 07:21

    Живеем във времена на безтегловност на държавността ,на беззаконието на бозгуннук във незапомнени за времето корупция, кражби ,далавери ,измами рекет ,убийства ,взривове за спасяване на ОПГ на функционална неграмотност,инфантилност, дебилност ,които управляват държавата..Бог да ни е на помощ за измитане на злините надвиснали над татковината наречена България

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/23 09:21

    Ако каквото и да е тревопасно животно се движи по шосето е нарушение.А когато тумби помияри се движат където си поискат не е нарушение и не се глобяват кметовете.Защо така дискриминираме тревопасните животни.За тях няма ли евроатлантически цености,а?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/23 15:49

    в момчилгрд са на главната улиця и в горта пасат и си вземат конярите субсидии.Да ги спрът субсидирането от европата

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/23 18:13

    Хайде,холан.Кого ще глобява кметския наместник?Като в повечето населен места многото животни са техни.И е "наел" сумати зем.земя . Особено тези дето имат рода по зем служби и общинската собственост.Малка му заплатата на държавния служител та и оттам да се облажи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/5/23 20:42

      Да така кметовете по селата животновъди и повечето общинска земя е тяхна,особено в Ардинско

      Изтриване
    2. Анонимен5/5/23 02:23

      Браво на тях, все знаещи и можещи хора са значи.

      Изтриване
    3. Анонимен5/5/23 09:42

      Много правилен коментар, направо в десятката..........

      Изтриване
  9. Анонимен5/5/23 09:34

    Първо: селските кметове в Ардинско са най големите животновъди в селата и (им се дава) наемат почти всичките общински мери и пасища, ...та първо себе си трябва да глобяват селските "дерибеи".
    Второ: няма как да глобиш своя човек, който те избира.........

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.