24rodopi.com/Коментари/Политика
„Когато говорим за Реджеп Таип Ердоган, от какъвто й ъгъл да анализираме случилото се и предстоящото да стане, винаги трябва да отбелязваме, че става дума за политически лидер, който е начело на може би най-добрата машина за печелене на избори – и като армия от почти фанатизирани партийни активисти, и като внушителна маса държавни чиновници, но и невидими за нас и за избирателите звена.
Освен това Ердоган е докарал своята кариера дотам, че смело можем да кажем, че той не може да се позволи спокойни старини като пенсиониран политик, или живуркане като опозиционер. Той или остава на власт или отваря една страница на дълги тъжни години“, коментира в предаването на тв 7/8 „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ Илхан Андай от 24rodopi.com.
„Ердоган влезе в главите на поне 40-45 милиона избиратели, за да се случи информиран избор, но в негова полза. Някои бяха мотивирани да гласуват за него с увеличени пенсии и заплати, като държавните чиновници вече ще получават 45% повече. На пострадалите от земетресения се обещаха нови домове. На други бе начертано светло близко бъдеще за икономиката на страната, Ердоган обеща дори по-спокойни дни за бизнеса още в края на 2023-година. Освен това държа реч на митинг пред милион и нещо негови най-верни хора, която реч има ефект на окови – да останеш верен на Ердоган и партията му, но е и силно мотивираща - да отидеш в града си, в квартала, селото или махалата, и с голям хъс и с минимума харизма, която имаш, да привлечеш още 4-5-10 гласа за този, от когото Турция има нужда“, каза Андай, който прогнозира, че на Ердоган ще му е по-лесно на балотажа.
За да получи подкрепата на третия – Синан Оан, за когото гласуваха над 2,7 милиона души, с профил – националисти, Кълъчдароглу трябва да направи отстъпки относно партньорството си с кюрдите, отбеляза гостът.
"Важно е какво ще каже в петък Синан Оан, но сметките са трудни. За да получиш гласовете на националистите на Оан, трябва да направиш отстъпки, заради които пък можеш да загубиш толкова, че и повече гласове от кюрдските райони. А механичен сбор е невъзможен, защото националистите и кюрдите нямат как да се съберат в една лодка“, каза Андай.
Той отговори на въпроси на водещия Иво Сиромахов и за случващото се в ДПС, за оттеглената подкрепа от Иван Гешев, както и доколко е възможно Делян Пеевски да отнеме ДПС от Доган. Външна намеса има в промяната на позицията на ДПС за главния прокурор, каза Андай.
„Само с пари не става, трябва да те припознае и традиционният електорат“, коментира Андай вероятността Пеевски да стане още по-силен в ДПС.
Вносът на кадри в ръководните органи на ДПС и в парламентарната група повлия на загубата на избиратели, от 600-хилядна електорална армия, тя вече е два пъти по-малка, каза още Андай.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/23 10:17

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫🐫

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/23 10:22

    Казаното Всичко е Точно!Победителят почти е сигурно, Реджеб Ердоган! Синан Оан може да не подкрепи нито единия, нито другия.Лидерът на Зафер даде този знак, ще стане ясно в петък, след протокола им.Кълъчдароглу трябва да мобилизира негласувалите. Няма да е лесно!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/5/23 10:41

    ДПС беше НЕОБХОДИМОСТ за българския политически живот! Както виждаме началните принципи и кауза претърпяха трансформация посока отдалечаване от амуджата и йенгето.С гонене на парите, с такива "пощенски пратки" и като А.Ш, все повече се върви към спад на влияние. Неразбираемото е това, че нито една друга политическа партия не припознава тези честни трудови хора, обичащи своята родина БЪЛГАРИЯ,включително президенството!В огромен дълг към трудолюбивите чеда на майка България, в Родопа планина е БСП!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/5/23 12:05

    Резултата ще е Ердо 60% Кълъч 40%

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/5/23 12:52

    Жалко за гласовете на изселниците ни за Кълъчдароглу Ердо може да започне нов проект като Дост

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/5/23 15:18

    Ако Ердоган го преизбрат фалит на Турция една лира ще е стотинка.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/5/23 15:36

    52 срещу 48 за Ердоган....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/5/23 16:34

    АКТУАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, ПОЛИТИК ОТ БАНКЯ
    Баце дълги години беше нещо като тефлонен тиган – нищо не му се лепеше! Ти го плюеш, а той ти вика – таз помия по мен е от прасетата! Нали ги хранех навремето. По комунизма…

    Сега обаче не е така. Качил е. И видимо задържа вода и вселенско безочие. Шегите му вече не са така забавни, както бяха преди, като единствено предизвикват откровен гняв от леещата се от тях нечувана наглост.

    Онзи ден, например, за пореден път Баце публично излъга цялата си парламентарна група и партията си, като дори ги постави в ситуация на анестезиран бухал – безмълвно изцъклени пред наглостта на Шефа.

    Стар е вече Баце. Тича по-бавно и мисли по-тъпо. Мисли единствено как да си спаси гъза. Only! Кълчи се, гъне се, превива се, само и само да му дадат Зелена карта. За богат пенсионер. От Банкя, Айова.

    Баце в момента би подкрепил дори и коалиция начело с Осама бин Ладен! Ако му наредят от щата Вирджиния. И министър на отбрана ще направи Осама, и по шаврантии ще си ходят заедно.

    Учуден съм как още не е предложил Мики Маус за премиер, by the way. Тоя стар американски мишок би бил един чудесен министър-председател. На нашата анимационна територия.

    “Не може да ми забраните да ви обичам, другарю Живков!”, бе казал навремето Любо Левчев на бай Тошо. Така и Баце ще каже утре на Киро:

    Обичам те, Кире! И Асена, и нея я обичам! И Спецов не е лош! Ще ви подкрепям, guys, до дупка ще ви подкрепям! Зад вас съм, момчета! Не сте казали, не сме си букнали together едно Airbnb! С пиано. За пълен разкош.

    Тъжен ще бъде краят на Баце. Без всякакво съмнение. Тъжен и поучителен. За всички “тарикати” в тази държава. За всички, които си мислят, че като са с шлифер, ще останат сухи. От любовта. На електората.

    Васил Петев

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/5/23 17:21

    И аз съм на позицията на г.н Андай. Знаем, че Ердоган вреди на Турция, че като настоящ властник има повече шансове, защото той брои гласовете, но се надяваме да има справедливост и опозицията да спечели и Турция да се управлява от кемалисти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/5/23 20:27

      Mного грешно мислиш.

      Изтриване
    2. Анонимен19/5/23 09:13

      Кемалистите са комунисти. Май и на теб много ти се иска Турция да има президент, който да дърпа държавата назад, но НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ!

      Изтриване
  10. Анонимен19/5/23 06:50

    COK HAIN VARMIS.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/5/23 13:19

    Ердоган ще спечели.изселниците да го духат

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/5/23 17:28

    Пак откраднаха гласовете. Попълниха неправилно документите с изборните резултати.
    Напр. от квартал на Диарбакър има 350 гласа за MHP на Бахчели, а за кюрдската партия Yeşil sol, нито един глас.
    По-вероятно е Бюлент Ерсой да роди, отколкото кюрди да гласуват за турски националисти 🤣

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.