24rodopi.com/Темата+
Изграждането на болница „Сърце и мозък“ върху атрактивен парцел от 40 дка на брега на Арда означава около 100 милиона лева инвестиция в Кърджали, но сделката, ако въобще се стигне до такава, трябва да се случи така, че след време 10 или 20 дка да не бъдат преотстъпени за строеж на жилищно-търговска сграда.
Това коментира пред 24rodopi.com общински съветник в Кърджали с особено важен глас по тази точка от дневния ред на следващото заседание на разпоредителния орган.
Както вече 24rodopi.com първи разкри, зад скандала на последната сесия и последвалите тежки обвинения от рода на „Предлагат втора серия „Златни имоти“ стоят намеренията на инвеститорите в проектите „Сърце и мозък“ да изградят новата болница в Кърджали.
„Вероятно решението отдавна е взето в София, но ние трябва да защитим интересите на Кърджали. Освен това е важно да погледнем напред във времето и да се опитаме да изградим една здравна картина в Кърджали, региона и съседните области. Ще има ли нов дефицит на кадри след очакваното трансфериране на такива към новата болница. Знаете ли какво се случи с болниците в Северна България, когато заработи "Сърце и мозък" в Плевен? Реват, че са останали без специалисти.
За отбелязване е, че секторът за инвазивна кардиология в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ прави чудеса в последните години и спаси стотици животи. Тази нова дейност в областната болница ще се извършва в бъдещата голяма в района на пазара“, каза още съветникът.
За да бъде даден старт на проекта „Сърце и мозък“ в Кърджали следва Общински съвет да гласува промяна на статута на имот от близо 40 дка в съседство на парк „Арпезос Север“.
Засега 23-ма съветници от ДПС са склонни да гласуват „За“.
За да подкрепи Общината стратегическа инвестиция в областта на медицината са необходими 28 гласа.
Предстои извънредно заседание на разпоредителния орган. Съветниците ще бъдат запознати в детайли с инвестиционното намерение, за да гласуват информирани.
Предлаганият проект за одобряване на Подробен устройствен план - план за регулация и застрояване предвижда изменение на регулационните линии с цел разделяне на имота на три нови – за парк; за обществено обслужване; за съпътстващи дейности към обществено делово обслужване.
От инвестиционните намерения става ясно, че в Кърджали ще се намира една от 5-те големи болници „Сърце и мозък“ в страната. В сградния комплекс от здравни услуги ще бъдат ангажирани около 400-500 медици, администратори, заети в обслужващи звена и др.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/23 08:59

    От кога почваме да подаваме молба за работа?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/23 10:36

    нужни са още коментари не платен статии без такива за подкрепа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/23 10:38

    Идея направете го на спирка Джебел Това е най-близката точка за всички общини

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/23 10:42

    Да се отварят работни места, стига само Теклас, трябва да има конкуренция даже и старата болница, а не да чакаш с часове за преглед. В частната болница персонала ще се държи учтиво!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/23 10:56

    Не му е мястото на тази болница там. По добре да е на пътя за Момчилград, близо до Кърджали, Момчилград, Джебел, Кирково. Удобно за придвижване, без задръствания. Ако някой е обещал нещо на своя глава да се оправя. Най-добре допитване до населението - местен референдум.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/5/23 12:28

      Ха ще питаме народа ,той глупав прави каквото кажем! Ще строим коопересе да се радват гъстер байтърите .

      Изтриване
  6. Анонимен2/5/23 12:25

    Г-'н кмета,посочете друго място.Не е подходящо до пазара.Как ще се осигури бързото движение на линейните.Такива болници обикновено се изграждат извън градовете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/5/23 12:56

      тва имал това дал продал зае.. ал

      Изтриване
  7. Анонимен2/5/23 13:58

    Абе правете и Болница то стана каквото стана вече. От това повече няма на къде. Няма цяла вечност да живеем.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/23 15:45

    Няма болница молбица ! Само ще откраднат парка! Колкото в тютюнева ще има Аджъбадем

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.