24rodopi.com/Регион
Екипът на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ организира инициатива за засаждане на дървета в дворовете на 11 детските градини в общинския център и малки населени места. Красиви магнолии и ликвидамбър ще радват години наред малчуганите от ДГ „Митко Палаузов“ и ДГ „Юрий Гагарин“ в Крумовград, ДГ в с. Подрумче, ДГ в с. Звънарка, ДГ в с. Орех, ДГ „Мир“ в с. Пелин, ДГ „Лилия Карастоянова“ в с. Егрек, ДГ „Ран Босилек“ в с. Полковник Желязово, ДГ „Искра“ в с. Станджево, ДГ „Слънце“ в с. Токачка и ДГ „Радост“ в с. Поточница.
Служители от компанията закараха дръвчетата до детските градини, като заедно с децата и техните учители бяха засадени. Децата посрещнаха служителите на „Дънди“ с усмивки на лице и нетърпеливи да се заемат с важната задача да помогнат при изкопаването на дупка за дърветата, тяхното посаждане и поливане. Малчуганите обещаха, че ще се грижат за дърветата, а техните учители споделиха, че пораствайки, дърветата ще им напомнят за техните малки възпитаници, които са засадили ликвидамбъра и магнолиите.
Ликвидамбър в буквален превод означава „течен кехлибар“, а смолата на растението е изключително ароматна. Листата му обикновено стават блестящо оранжеви, червени и дори лилави през есенните месеци. Дървото се използва за подобряване на плодоровието на почвата. Всички видове ликвидамбър се използват в медицината като антимикробно средство. Семената му служат за храна на много птици и катерици. Растението развива голяма корона, така че е необходимо да има достатъчно свободно място около него.
Магнолията пък е едно от най-ранните цъфтящи растения на планетата. Вкаменелости на магнолия датират от над 100 милиона години. Магнолиите са едни от най-отглежданите декоративни растения, заради огромните си цветове и неповторим аромат, който радва хората по цял свят.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.