24rodopi.com/Култура

„70 години творчество с любов към изкуството“-под този надслов Домът на културата стяга заключителен концерт-спектакъл. Той ще се проведе на открита сцена пред сградата на 29 юни от 20,30 часа.

Идеята се осъществява за четвърта поредна година. 250 ще бъдат седящите места за зрители.

Създадохме тази традиция , за да може жителите и гостите на град Кърджали да се насладят на изпълненията на нашите таланти, които със своите умения да свирят, пеят и танцуват превръщат събитието в един вълнуващ празник на изкуството“, сподели директорът на Дома на културата Марияна Ликова.

 В концерта участват изявените млади таланти от Школата по изкуства, които спечелиха призови места и награди в национални конкурси по пиано и народно пеене през този творчески сезон. Публиката ще се наслади на изпълненията на солистите от Музикалния театър, които ще ни пренесат през различните епохи в света на музиката. Ще се чуят най- популярните произведения от жанра на операта, оперетата, мюзикъла, балета, поп и рока. Специални гости са Иванка Христева Духова и Мария Белева.

За да бъде сцената ни още по-пъстра завършваме с танцовата ни школа. Започваме лирично с тракийско и продължаваме напред с родопско, добруджанско, шопско и северняшко звучене. Тази пъстра китка на нашия фолклор ще представят гайдарският  състав, народните ни певици, детския танцов състав, начинаещата и напреднала група на танцов клуб „Първи на хорото“ и Представителният танцов ансамбъл „Орфей“. Битовият оркестър под ръководството на световноизвестния музикант Нешко Нешев и солистката Христина Чаушева ще приповдигнат настроението на публиката с виртуозните си изпълнения“, посочват от Дома на културата.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/23 09:02

    То за Великден нямаше толкова прояви ? Кои гости .... аха ясно кои а за тези които живеем тук прояви кога що не го направихте в петък или събота ? ... аа сетих някой празнуващ е правил графика . .. . .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.