24rodopi.com/Общество

Кучешкият вой отбелязва настъпването на деня в областния град. Четириногите гонят автомобили по булеварда, разцепвайки тишината и давайки обичайния делничен тон…

На няколко километра от Кърджали. Малкото село. Около пет часа човек се буди от препирнята на птичките. Неспирна мелодия. Красиви ноти в момента, в който мракът се готви да отстъпи на светлината.

Слънцето бавно катери баира и птичките замлъкват. Капките роса се стичат по листата на дървета, храсти, растения. Цялата картина е като стоп кадър в забързания и оборотен стрес. 13 градуса. Кожата настръхва. Размислите отпращат послания, че в този живот едни скромни детайли са много по-важни.

Палиш автомобила и тръгваш към града. Вляво слънцето приветства и се заканва за жестоки градуси, о, само почакай!

Напрежението е в багажника. Работният ден в града започва повече от тонизиращо. Виновни са малките птички.

Съзнанието едва чака надвечер, за да се покори отново на това спокойствие в селския двор, докато на няколко километра градът се поти в своите кахъри.

Чакаш и препирнята на птичките, която ще те събуди по най-нежния начин.

Морфичният резонанс, отвореният портал към красивите детайли от философския пъзел за смисъла.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.