24rodopi.com/Политика
„И аз понеже му напипах телефона и се обадих да го питам. Викам: „Ей, аджеба, казал си, че не искаш зам.-министър, максимум можеш да приемеш съветник?!“. Ма, аз да не съм клошар, да ти искам съветник там, ей!“.
Бойко Борисов за разговора си с Димитър Илиев, настоящ спортен министър.
Спортният министър Димитър Илиев, който беше кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“ в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, е единственият от кабинета "Денков-Габриел", който отказал да има заместник от ГЕРБ. Причината - че бил обещал на научната си ръководителка да и даде този пост. Това разкритие направи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на вчерашното националното съвещание на партията във Велико Търново с участието на общински кметове на ГЕРБ, областни координатори, депутати и Изпълнителната комисия на партията.
Той разказа как се е обадил на спортния министър Димитър Илиев, защото той единствен отказал да има заместник от ГЕРБ.
„Защо? Защото сме построили най-хубавите спортни съоръжения ли? Намерих му телефона и реших да му се обадя“, твърди лидерът на ГЕРБ.
Борисов и Илиев са провели напрегнат разговор.
"Обадих се да го попитам защо е казал, че може да приеме максимум съветник от нашата партия. Той ми отговори, че е защитил дипломна работа и бил обещал неговата ръководителка да стане зам.-министър. Заявих му, че ще настоявам за зам.-министър от ГЕРБ, а той каза, че ще си подаде оставката. Аз му казах, че го окуражавам да го направи, а после му казах и на Петков, а той каза, че бил много добър автомобилен състезател. А ние направихме най-много детски площадки, физкултурни салони, инвестирахме най-много в спорт", коментира Борисов.
Според неофициална информация Димитър Илиев ще назначи за свой заместник Даниела Дашева от НСА, която беше министър на спорта в едно от служебните правителства на Радев и след това стана депутат от партията на Стефан Янев „Български възход“.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/6/23 12:11

    Като деца от детска градина са...Нямат никакво самоуважение!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/6/23 12:14

    ЗЕМЯ КАТО ЕДНА ЧОВЕШКА ДЛАН РОДИЛА ТОЛКОВА МНОГО КРАДЛИВА СГАН "=РАДОЙ РАЛИН

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/6/23 13:08

    Този от дясната страна на снимката не е ли Краси Радков от Шоуто на Слави.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/6/23 15:52

    Баси нивото.И тоя ни е бил премиер 12 години!? Баси електората.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/6/23 08:52

    Какаво стана с имунитета на Борисов?.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/6/23 09:49

    Бойко Тиквов,нашето момче е неграмотно,просто е добър шофьор и се нуждае от опитен човек.Нали всеки знае,че ако си добър скиор,борец,топсерсем и т.н.можеш да станеш министър без значение че тиквата може да ти е празна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.