24rodopi.com/Темата+
Най-нервният посетител на Спешното отделение в кърджалийската болница, който заплашил младши фелдшер с „Ще ти взема главата след работа“, ще лежи в две денонощия в структурно звено на МВР за срок от две денонощия. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.
На 17 юни, около 10.30 часа, Н. М. и съпругата му посетили Спешно отделение при МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в областния град. По това време там давали дежурство младши фелдшерът Е. М. Х. и медицинската сестра М. Р. Х.
Влетелият в отделението Н. М. казал на медиците, че съпругата му е с високо кръвно и трябва да бъде прегледана. Двамата дежурни му отговорили да изчакат малко, като пациентката щяла да бъде прегледана от лекар в дежурния кабинет. Н. М. обаче влязъл в пререкание с медицинските лица и настоявал съпругата му да влезе в шокова зала. Отново му било обяснено, че нейният преглед ще бъде в дежурния кабинет, както и че в залата има спешен случай, но нервният посетител продължил да се кара. В коридора на Спешно отделение той започнал да отправя заплахи, ругатни и псувни към Е. Х. Отправял към него думите и изразите „П.дераст“, „Да ти е.а майката“, „Няма да останеш жив“, „Ще ти взема главата след работа“.
Когато му казали, че ще извикат полиция, той напуснал сградата на болничното заведение и избягал. Съпругата му била прегледана от дежурен лекар и й била оказана необходимата медицинска помощ. За агресивното и непристойно поведение на Н. М. били уведомени органите на МВР, които още същия ден установили нарушителя и му съставили акт за нарушение по чл.1, ал.3 от УБДХ.
Както вече 24rodopi.com писа, Районният съд осъди Н. М. да лежи две денонощия в структурно звено на МВР, но той обжалва пред Окръжния съд, настоявайки за промяна на наказанието в „глоба“. Горната инстанция потвърди решението на районните магистрати, отбелязвайки, че наказанието „се явява справедливо и даващо възможност на дееца да се поправи, превъзпита и коригира за в бъдеще поведението си“.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/6/23 22:04

    те тия в спешното на тях бикой не им прави проверка аджеба как работят, моите уважения но в Кърдцали съм бил свидетел на жена припадна от високо кръвно на земята и чакащите я вдигбаха на стола в безсъзнание ... поне 3 минути се викале в коридора и чак тогава се сетиха да отворят вратата като вече имаше и гърч и бели......трябва на тях проверка не да се правят на дръж ми шапката,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/6/23 22:05

    Да ви питам нещо на хората .Кат си платиме осигуровките що ни искат пари на спещна помощ .И направили са измислен кабинет докторите да не взимат парите на хората дето си плащат задълженията на държавата . Исках амбулаторен лист и фактура не могат да дават и искаха пари .На докторите на спешната помощ да не са частни лекари и плащат наем на БОЛНИЦАТА заслужават си .Ако беше един от съседните държави щеше да стане бой на негри те си мислят богове тъпите доктори на Кърджали за това работят Анадола на БЪЛГАРИЯ .Всеки втори отиват хората на големите градове за лечение .Нашите богове в Кърджали мислят как да източват здравната каса и да вземат тежестите на хората че имат много пари хехе браво на държавните инстутуций

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/6/23 23:49

      Ще си плащаш и мълчиш.

      Изтриване
    2. Анонимен26/6/23 00:42

      Това с амбулаторния лист е много правилно, пишат някакви фиктивни лекарства по тях и източват здравната каса ли какво правят не знам, но не ни дават копия на нас. 3 етаж в поликлиниката. Бързо да се направи проверка. Другото което е, в спешното на вратата пише една цена те ти взимат друга.

      Изтриване
  3. Анонимен25/6/23 22:33

    Абе за каде бърза, хората още не са си допили кафето. Фелдшера и сестрата нито могат кръвно да мерят нито примерно ХЛОФАЗОЛИН да поставят. Толкоз час или два да изчака.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/6/23 23:03

    Човека е прав! Само в Кърджали има такъв кабинет с дежурен лекар за да ти вземе 10лв такса. И то в спешна помощ. Закононен ли е този кабинет? Дали изобщо трябва да го има? Нека да се самосезират вече институциите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/6/23 23:57

    Много точни коментари. Кой контролира семейните лекари? Знаете ли какви далавери стават там? Загубих Майка си заради неопитност, небрежност и висока самоувереност. Отиде си и мъж на 45 заради мотаене от семейният лекар и закъсняла диагноза. Кой контролира лекарите?
    В Катар държавата следи лекари и сестри как си вършат работата. Следенето става от професионалисти. Никой не може да мръдне и да си позволи своеволие. А пък в Турция не заплашват,а направо бият,ръгат с нож или убиват. Там закани няма. Лекарят ще си помисли сто пъти. В България хаос и небрежност.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/6/23 14:31

      Те за това понякога ги бият

      Изтриване
  6. Анонимен26/6/23 00:39

    Тука от вас читателите никой не разбра, но асъл виновната е жена му. Той горкия човечец ако не беше се държал по-такъв начин, после тя цял живот щеше да се оплаква как не и обръща внимание и не я обича и не прави нищо за нея. :D А пък в спешното те приемат само ако след 5 мин. ще умреш. Аз лично 15 пъти съм ходил до спешното в Кърджали и нито един път не са ме приемали и са ми казвали да изчакам на опашката и аз съм оздравявал/свестявал по самосебе си докато чакам на тази опашка да дойде моя ред и съм се прибирал.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/6/23 09:34

    Каква е тая спешна помощ след като за преглед чакаш 2 часа! Кое му е спешното?! Имат право хората да са бесни! Мудни неорганизирани фелдшери,ровят си в телефоните ,докато пациентите чакат!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/6/23 10:43

    Вече няма да се обадим на полицията,няма смисъл,иначи можем да се справим сами,бъдете сигурни

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/6/23 10:49

    В Кърджали богове са неосигурените пациенти,идват в спешна казват от какви специалисти имат нужда и им се осигурява,ако не персонала виновен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/6/23 22:03

      Без прекъсване имам осигуровки що искате пари .Май работиш на спешното за това те унижават народа вас не уважават .май те требва пари за супа по додбре излез до жпгарата да видиш осигуровки

      Изтриване
  10. Анонимен26/6/23 13:03

    Редакцията на Родопи пишат че са виновни хората ,що не проследяват какво правят там на частния кабинет.Или спешното ако му устройват публикуват коментарите ако не не .После да пишат колко е верно харата как се бесят .Да видим резултатите да ли ще има проверка ама да проверят след 18:00 часа.Как се плаща на спешното 30 лв за преглед добре си дошъл нашата болница .Диагноза въри изпий една студена вода от АЙШЕ МОЛЛА ЧЕШМА ЗА 30 лв.Да оплачат хората на МЕТРОПОЛИТ ИЦО ОТ ГЛЕТКА 🤪🤪🤪

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/6/23 16:33

    Ще псува колко пъти сам чакал за един урбазон за малко дете а те си пушат пият кафе в. Кърджали свестни доктори много рядко с пръсти се броят

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/6/23 16:37

    Монетата има винаги две страни, но последните години напрежението ескалира. Спешни и не спешни случаи. Няма как да се прецени в даден случай кой е по спешен. Всеки, който е стигнал до там има здравословен проблем. Не вярвам някой просто да отиде до там и да търси помощ. Отношението на лекар - пациент е двустранен акт, но лекарят или медицинското лице е там за да окаже помощ. Нищо лошо няма да ти кажат изчакай, но колко време може да чака този, който е критичен. Майки с деца на ръце чуват постоянно израза "Изчакай пред дежурния кабинет".. Добре, но ако няма време за чакане. Нали и чакането има граници. Отношението също е водещо. Понякога лекар ако каже ти защо дойде тук... Къде е личният ви лекар... и редица примери. Не само при децата, но те са с приоритет. е, ако не е възможно да се чака дълго.. Познайте какво следва! Апелирам към здравните власти да предприемат други адекватни методи за реагиране. Ние само на вас се надяваме.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/6/23 16:57

    Незнайно защо не питат и не роптаят срещу тези които пишат законите а роптаят срещу хората които изпълняват законите.В България достъпа до лекар е най бърз да отидат в други държави и да чакат с месеци за преглед.А за подобно поведение срещу служител има затвор. Що се отнася до доплащане не съм съгласен да покривам с моите осигуровки услугите на здравно неосигурени.Но за съжаление в България е така.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/6/23 23:29

    Не знаете за какви случаи е спешното.Там не е поликлиника не е и диагностичен център.Не е и място за профилактични прегледи

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/6/23 23:44

    Nadezdata krepi coveka.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/6/23 19:06

    Има един екип който добре си върши работата аз за щастие все на тях попадам.Има и един дежурен хирург турчин не му знам името той за нищо не става

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.