24rodopi.com/Спорт
Талисманът на футболна "Арда" - Марти, даде начало на първата тренировка на "Сините от Кърджали" преди началото на новото футболно първенство, сезон 2023/24.
20 футболисти изведе Александър Тунчев на първото занимание, като сред тях бяха и талантите от школата на отбора Никола Добриков, който е на 14 години и е голмайстор за юношенскиь тим, до 15 години, Петър Динев и Серкан Юмер.
До 25 юни тимът ще тренира в Кърджали, след което заминава за Боровец, където ще продължи втората част от лятната подготовка. Предвидени са 4 контроли - на 25 юни с "Марица" Пд в Момчилград, на 28 юни с дубилъ на "ЦСКА 1948 II" (уточнява се терена), на 1 юли с "Локомотив" Сф (в Самоков), на 5 юли с "Пирин" Благоевград (в Благоевград) и на 7 юли - с "Хебър" в Пазарджик.
Преди първата тренировка спортният директор Ивайло Петков и Александър Тунчев дадоха пресконференция, на която разкриха подробности около селекцията и подготовката на отбора. „Целта на "Арда" за новото първенство е да надградим това, което направихме в предишното. До началото на втората част от лагера очаквам вече да сме в пълен състав за тренировки. Ясно е, че след като напуснаха 9 футболисти ще трябва да привлечем на тяхно място нови. Но знаете, че селекцията е отворен процес и се надявам, това, което сме набелязали да бъде привлечено“, каза Тунчев.
„Вече имаме двама нови футболисти, единият е национала на Азербайджан Джалал Хюсеинов, който ще се присъедини утре към нас, а другия с който имаме договорка и ще тренира с нас е вратарят на "Спартак" Варна Иван Дичевски. С него всичко е уточнено, само трябва да премине медицински прегледи в петък, след което ако всичко е ок ще го обявим официално. Водим разговори отново да вземем Ласана Н’диайе и Ел Мами Тетах, но там преговорите предстоят. Търсим играчи за двата фланга, халф и нападател. Искам да помоля да не се пишат всякакви свободни съчинения, когато има нещо финализирано, то ще бъде пуснато на официалния сайт на клуба. Има интерес към няколко футболисти на "Арда" от чужбина, но и там всички е въпрос на преговори“, каза Ивайло Петков.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.