24rodopi.com/Политика
Напрежението между партньорите в управление продължава. Лидерите на ПП и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов влязоха в задочна размяна на остри реплики по различни теми, но основното противопоставяне се очертава около кадровата политика.
„Няма как да има дълголетие и политическа стабилност, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинство, така че да сме като смокинов лист, а те отзад да си прокарват важните неща“, коментира Петков в кулоарите на парламента преди предстоящото заседание на НС.
Повод за изказването му станаха проваленото вчера с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ заседание на правната комисия, на която следваше да бъде изслушан правосъдния министър и прокараният на първо четене проект на ГЕРБ на антикорупционен закон. В зала бе приет вариантът на нов законопроект, внесен от ГЕРб-СДС при наличие на алтернативен вариант на десните. Те обаче не оказаха натиск за приемането на техния проект.
ГЕРБ вкарва огромен риск в политическата система като използват плаващо мнозинство като алтернатива да си говорят с нас, коментира Петков. Не се разбра дали ще последват други политически действия след това предупреждение.
Според Петков няма напрежение за разпределението на комисиите извън притеснението, че председателството може да отиде в ДПС и „Възраждане“ при твърде много комисии. Нямаме проблем комисиите да не се председателстват от ПП-ДБ и да има контрол, но не можеше да оставим например комисията за въпросите на ЕС да отиде във „Възраждане“, които дори не стават на химна, каза още Петков.
"Много сме големи за смокинов лист, като ни сложат отпред, те не се виждат", заяви в отговор на това предупреждение лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него Кирил Петков и по-скоро Лена Бориславова не мога да озаптят егото си. От думите на Борисов стана ясно, че партията не е доволна от течащите кадрови смени на много нива и не смята безропотно да гласува в парламента.
"Те казаха искаме с нашия мандат, искаме наши министри. Навсякъде върви чистка, подменят хора. Цели фамилии искат да им се намерят място, кресла и столове. Заплашват. Какво не му е дадено на г-н Асен Василев като власт - данъчни, митници, където се сменят поголовно, АДФИ, полиция, жандармерия, вътрешна сигурност. И пак не им стига власт", коментира Борисов, цитиран от "Сега". Според него при тази конфигурация на властта не може да се очаква от ГЕРБ да гласува послушно в парламента.
"Сега искат да ни лишат от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър. Така работи едноличната власт, те са 63, ние - 69. Нашите проекти са по-добри и събират мнозинства. Ние трябва да се откажем от тях и да изберем по-лошите ли?", попита Борисов. Той поименно посочи Лена Бориславова за изпратен sms как "ще счупим сглобката". "Аз сглобки не съм правил", каза Борисов.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/23 10:18

    Бойко Борисов може да е прост като Тодор Живков, но почти колкото него е хитър. Използва тези от Промяната и групата на оня гладник Христо Иванов за махането на Гешев, върза си гащите за Барселонагейт, набута ПП и Денков с предателската роля и въвличането на България във войната в Украйна, и сега може да се обяви за репресира от ПП-ДП и да избута нещата до разпадане на коалицията. Тарикатската.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/23 10:25

    Вие дали ли сте ДНК проби за своите деца, пита Борисов журналистките около себе си.

    Те губят ума и дума. Оказва се, не са дали проби.

    И следователно не могат да са сигурни дали собствените им деца са от тях.

    Бойчето има тази способност – да спира мисловната дейност на определена аудитория.

    За доста години спря мисловната дейност и на сума ти избиратели.

    Това е като новите радио заглушители на руснаците, които потрошиха украинските дронове.

    Спират им изкуствения интелект.

    Най-добре Тагарев да го включи в пакета помощ за Украйна. Та да се отпуши тая пуста контраофанзива.

    Богомил Бонев

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/23 12:00

    Ами супер, нека да се захлебят и други, стига сте лапали само едни и същи. Време е за чистка в държавата от горе до долу!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/23 15:07

    Има ли останало вакантно място,от твоите калинки...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/23 17:10

    💰💰💰💰💰💰💰

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/23 20:54

    Това е новият герой на Украйна . Има го на снимка която беше показана по телевизия Евроком в предаването на Николай Колев . До къде стигнаха нашите "Политици" . Нека пак да гласуват за него.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/6/23 17:29

    Тодор Живков не беше прост. Колко книги написа само. Да се свети името му. За това му викаха Янко Томов. Партизанското му име и литературното. А този от снимката казваше, че е прочел половината от една книга. Да ама след това се оказа, че те били три.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.