24rodopi.com/Общество

100 случая на използване на чужди инвалидни карти в „Синята зона“ на Кърджали са били установени само за три седмици след като влязоха в сила измененията в Наредбата за платено паркиране, отнасящи се за трудноподвижни хора.

Това отчитат от общинското предприятие, стопанисващо зоната.

На ден служителите отчитат по 3-4 подобни случая.

Както 24rodopi.com вече писа, „Синята зона“ в Кърджали рязко увеличи броя на „инвалидите“. 11 000 карти са били издадени след старта на платеното паркиране, като преди това те са били около 3000.

Наблюденията са, че деца и внуци на хора в затруднено положение вадят инвалидни карти, за да са облагодетелствани от преференциите в „Синята зона“.

След промени в Наредбата обаче, безплатно паркиране в централната част на града важи само за точно определени места, които общо са 80 на брой. Безплатен е престоят на тях в рамките само на първите 3 часа.

Поставя се скоба на автомобил с инвалиден стикер, който не е спрял на съответното място. Ако служителите установят, че собственик на картата е самият водач, тогава не се плаща глоба.

От общинската фирма „Паркинги и гаражи“ обмислят местата за инвалиди да бъдат увеличени на определени места.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/23 17:48

    Хайде вече от сега нататък на кафе всички с бабите си заедно.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/7/23 17:53

    Проверете, как непрекъснато на паркинга зад "Русалка", на инвалидните места паркират разни джипове без инвалиден стикер и стоят с часове необезпокоявани. А инвалидите къде да паркират?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/7/23 18:03

    А кой ги издава тези инвалидни карти МВР да провери

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/7/23 18:39

    Как се засичат тези 3 часа?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/7/23 19:13

    Taka im se pada na alcnite goetfereni apushtinski!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/7/23 19:45

    Има много мераклии кандидат инвалиди пожелавам им го искрено!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/7/23 20:56

    До горското да има поне две места

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/7/23 23:01

    Това е безобразие! Аз мога да карам колата на дядо ми или на баща ми, които имат инвалидни карти за им купя лекарства от аптеката! Трябва да се провери дали колата е на инвалида. Ако не тогава да има глоба!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/7/23 07:15

    Вече гледам и белгийски и немски коли с инвалидни стикери.Пътна полиция и хората на синята зона не контролират нищо.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/7/23 08:46

    Това не ви ли говори че синята зона е не желана от гражданите и само затруднява движението в града, Тази зона е създадена за да се облагодетелстват определени хора на гърба на бедните, но явно и вие от редакцията, се ползвате от тези облаги ,така че не пускате коментарите на всички хора

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/7/23 09:18

    АКО ПРИ ПРОВЕРКА СЕ ИЗИСКВА КОПИЕ ОТ ТЕЛК И ИМЕТО НА ИНВАЛИДА СЪВПАДА С ТОВА ОТ СТИКЕРА ЗА ПАРКИРАНЕ КОЙТО СЕ ИЗДАВА ОТ ОБЩИНАТА, ЗНАЧИ НЯМА ЗЛОУПОТРЕБА . НО АКО ИМА САМО СТИКЕР ТОГАВА Е ЗЛОУПОТРЕБА, ЗАЩОТО ТЕЗИ СТИКЕРИ СЕ ИЗДАВАТ ВЪЗ ОСНОВА НА ПРЕДСТАВЕНО КОПИЕ ОТ ТЕЛК РЕЩЕНИЕ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 12:04

      Защо да си създават работа?! Дори не поглеждат кой паркира на инвалидните места. Важното е заплатата да върви.

      Изтриване
  12. Анонимен14/7/23 11:26

    Телковото решение не може да бъде проверявано от служителите на синя зона. Това е документ с лични данни.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/7/23 17:04

    ЗАПОВЯДАЙТЕ ДРУГАТА СЕДМИЦА В ДВОРА НА МБАЛ АТ.ДАФОВСКИ ЩЕ СЕ ОТКРИЕ ПАРКИНГ ОТ СТРАНАТА НА СТАРИЯТ ТУБДИСПАНСЕР, ДОСТА ГОЛЯМО МЯСТО ОСОБЕНО ЗА КОЛИТЕ СЪС ИНВАЛИДНИ СТИКЕРИ.
    БРАВО

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/7/23 02:33

    KOITO MAHNE SINQTA ZONA ZA NEGO 6TE GLASUVAM

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.