24rodopi.com/Общество

Общинският съвет ще гласува даване на предварително съгласие за продажба без търг на имоти, собственост на Община Кърджали, на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД.

Това предстои да се случи на сесията на разпоредителния орган, която ще се проведе на 1-ви август. Едва две са залегналите точки в Дневния ред. Под №2 е отпускане на парични помощи за лечение на тежко болни лица

Дружеството ще придобие по този начин 40 дка терени в съседство на парк „Арпезос Север“ и „Водното огледало“. Върху парцелите ще бъдат изградени болница „Сърце и мозък“ и Първи частен медицински университет.

„Новото лечебното заведение ще е част от уважавания в Съединените щати и в Европа Български Кардиологичен Институт, основан през 2007 година“, обяви пред общински съветници в залата на Бизнесинкубатора през май проф. Тони Веков, председател на съвета на директорите на Български Кардиологичен Институт и представител на инвеститора „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център“.

Бъдещите инвеститори подчертаха, че планираната инвестиция ще се случи без кредит, както и че преди да закупят парцела ще извадят сертификат клас “А“, който гарантира, че ако представяното инвестиционно намерение не се случи, закупеният парцел няма да бъде използван за други цели, а ще бъде върнат на Общината.

Проектът включва изграждане на модерна многопрофилна болница с 350 легла и с множество специалности, определени с оглед потребностите на населението и съобразени с Националната здравна карта.

„Кърджали ще се превърне в център на здравеопазването и медицинското образование, науката и високите технологии. Пациентите и студентите по медицина от цялата страна и от съседните балкански страни ще се увеличават всяка година след завършването на комплекса“, каза проф. Веков.

В зоната на 40-те декара ще има хеликоптерна площадка и медицински университет с кампус и научни лаборатории. Проектът включва клиники по кардиология, инвазивна кардиология, анестезиология и интензивно лечение, хирургия, съдова хирургия, образна диагностика, нервни болести, ортопедия, гастроентерология, физикална и рехабилитационна медицина, акушерство и гинекология, неонатология, педиатрия, клинична и микробиологична лаборатория.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/7/23 16:30

    Ужас парк с блокове и болница уникално инженерно постижение . Огромна болница има и частна поликлиника..!?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/7/23 16:44

    Продаваме всичко ,след нас потоп!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/7/23 16:44

    Добре ще стане някаква кооперация 1276 апартамента.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/7/23 16:46

    Нещо хубаво да се случи най/после

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/7/23 17:21

    без търг как ще определят цената... левче на м^2 за наши хора!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/7/23 17:33

    горките хорица със жилища наблизо...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/7/23 10:27

    В тази жега ще приемат решение и после оправдание, бяхме слънчасали.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/7/23 10:36

    Стойте по бързо че ми писна за най юалкятя рана тичам до Пловдив, писна ми от нашите доктори рушвет чии!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/7/23 11:56

    Мандата на общ. съветници свършва, оставете новите да решат. Май доцента няма да е кандидат за кмет и бърза като за последно.
    пп. А път този собственик на "Сърце и мозък" дето го изгониха от ректорския пост в МУ в Плевен, сега ние да го вземем тука ....................нещо не се вързва. Прави са да се съмняват всички, че по скоро е далавера.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/8/23 22:23

    „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център“ фирма от прехода без никаква декларирани приходи, много, много съмнителна работа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.