24rodopi.com/Общество

36 часа шофиране без почивка, млад водач, който с едната ръка държи волана, а с другата или телефона, или цигара, или храна. Кошмарни изпреварвания, а всички пътници се молят да оцелеят…

Пътят на гурбетчиите, които избират да пътуват до Западна Европа с бусове от Родопите.

Десетки са тези нелегални транспортни средства в региона. Тръгват почти по всяко време на денонощието-от 5 сутринта до 22 часа вечерта. Всеки вторник, сряда, петък, събота…

Водачът е един, обикновено млад човек, който обаче спира да поспи едва за около 30 минути, разказват пътуващи с подобен транспорт родни гурбетчии. „Изпреварва цели колони, говори по телефона, на моменти бусът криволичи, защото той е безкрайно уморен“, разказват пътуващи.

Само преди дни подобен бус катастрофира край Видин. Жертвите бяха 6.

Защо нашенци избират подобен транспорт, всички „гурбетчийски бусове“ ли са такива, колко е опасно подобно пътуване - четете в следващия брой на „Родопи voice“!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/7/23 16:39

    Глупаци,и пътниците.и.те

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/7/23 17:19

    Никой никого не кара на сила да се качва на такъв бус..
    На който му е страх не ми се вярва да се качва, чак пък да са моли да оцелее е смешно.
    Родопи за нищо не ставате
    Нито новините ви са новини,
    Нито пък мислите като хората.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/7/23 21:36

      Çok para var dimi bu iste olmazmi desene günlerce leş gibi busun içinde ahla ohlaya yol boyunca

      Изтриване
  3. Анонимен16/7/23 18:08

    Къде са компетентните органи защо не се предприемат мерки или чакат да станат още трагедии като при Видин.Ченгетата вместо да лентяйстват,спат по патрулките и стачкуват да си вършат работата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/7/23 21:26

      Колко катастрофи с такъв бус си чул?
      5 ,6 или 10 колко ?
      Знаеш ли ти колко катастрофи с лицензирани автобуси стават на година във България и колко хора умират? Недейте се излага без да мислите малко.
      Сигурен съм че ти или някой близък около теб сте пътували или ползвали услугите на такъв бус. Вярвайте ми че не тръгват за кеф на път тия хора

      Изтриване
  4. Анонимен16/7/23 20:52

    Държавата никаква я няма. Като загине някой на пътя се сещат и после пак - безхаберие.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/7/23 00:38

    Няма летище в Кърджали! Защо няма летище в Кърджали! Европа, Турция за къде ли няма пътници. В Кърджали всички са гурбетчии, нямат друг избор. В Кърджали и областта не се плаща както в София или Пловдив. Питах един фабрикант защо не плащаш на тези млади хора да седят по домовете си? Отговори ми така:
    Ще ме унищожат, ще ме ликвидират, ще ме принудят да затворя или фалирам. За За Кърджали има нещо тъмно! Аз съм готов да платя 1250 до 1550 Евро на месец! Никой не смее да пита и говори за това. Даже Родопи 24 няма да пуснат коментара. В Кърджали всичко куца. Някой да е посмял да гъкне? Кърджали е пълен с двулични страхливци. А тези бусове са кумар с живота на хората.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/7/23 01:17

    Тези бусове минават границата с плащане кеш на знаете кои.Не може осем души с различен цвят на кожата в буса да излъжат митничарите ,че са на разходка с приятели.Парите отварят всяка врата -това е древно правило.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/7/23 01:50

    Нека да си ги има такива превози с бусове,по удобни са,карат до адрес. Но да карат по двама шофьори за сметка на малко по скъпи билети. И да правят по големи почивки!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/7/23 10:50

    Вместо за частна болница в Кърджали, да бяха гласували за летище, тия общински съветници!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/7/23 18:53

    Да се радват компетентните контролни органи, затова, че народът измира по петима, четирима...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.