24rodopi.com/Общество

Плаж на реката, до каменен мост, построен през 12 век.

Така отмарят жители на германския град Регенсбург. Сред тях, разбира се, и родни гурбетчии, които от години живеят във Федералната република.

„Това е бряг на едно от многото разклонения на река Дунав, която преминава през града. Точно тук, под каменния вековен мост, който е основната атракция на града,  заедно с намиращата се наблизо катедрала от 13-ти век, намират прохлада предимно младите. Всеки летен ден, когато времето е хубаво и не вали, тук идват стотици хора на плаж, а и да се потопят в реката. В тази си част не е дълбока, едва на 414 километра от извора в планината Шварцвалд“, споделя родопчанин, който също не пропуска лятна прохлада край Дунава.


Става за плуване, за каране на каяк.

„Хората четат книги, играят с топки, федербал и всякакви игри, пият бира. Дори идват с домашните си любимци. В момента, в който някое куче се изходи на полянката, стопанинът му веднага изкарва специално найлонче за кучешки фекалии, прибира изходеното и го изхвърля в специално кошче за кучешки изпражнения, намиращо се на повече от 100 метра“, споделя нашенецът.

В малко по-затънтената част на брега, има и плаж за нудисти.

На снимките:

-Калабалък

-Мостът и мястото за нудисти

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/7/23 15:23

    Чок сикимде !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/7/23 19:41

    Тоя родопчанин 100% е същия простак и циция от предишни статии, дето бирата му е скъпа и немците в бирарията са му неприятни защото не играят кючеци и не слушат чалга.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.