24rodopi.com/Общество/Икономика

„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ получи поредно признание за своята социална политика.

За втора поредна година се проведе националната кампания „Бизнес хонорис кауза“. По време на официалната церемония, на която присъстваха министър-председателят акад. Николай Денков, който откри събитието, проф. Галин Цоков, министър на образованието, Юлиян Попов, министър на околната среда и водите, Мартин Гиков, зам.-министър на иновациите, Ирина Щонова, зам.-министър на икономиката, проф. Красимир Гиков, генерален директор на Български Червен кръст и Стоян Генов, кмет на община Златица, бяха отличени 12 компании за своите значими социално-корпоративни политики и дейности.

Целта на събитието е да награждава компании, които променят средата и обществените нагласи, които инвестират в здравеопазване, спорт, култура, образование и други. В 10 различни категории – подкрепа за местните общности, благотворителност, принос за оказване на околната среда, инвестиции в човешкия капитал и условията на труд, повишаване на качеството на живот в региона, принос за развитието на образованието, развитие на гражданското общество, меценатство и култура, принос за здравеопазването и развитие на културно-историческото наследство и духовност, се включиха фирми, които разказаха своите истории и каузи.

„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД беше отличена в категорията „Повишаване качеството на живот в общината“ и получи статуетка Кондуцей, символ на съзидателната сила и мира. Партньорството между рудодобивното предприятие и община Крумовград оказва много положителен ефект върху заетостта и общия облик на града. Забележителен е прирастът на общината през последните няколко години. Видими са ефектите от икономическия бум в Крумовград – строителството на къщи и нови квартали, инвестициите в обществена инфраструктура, образованието, спорта и културата. Броят на децата в града също е увеличен.

Най-важните съвместни проекти между общината и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ касаят рехабилитацията на инфраструктурата в границите на общината, повишаване качеството на живот чрез инвестиции в сферата на здравеопазването и образованието. Компанията насърчава културата и спорта, както и опазването на местните традиции. Дружеството в Крумовград изгради интерактивен музей на златото в града, който разказва за традициите на древното рударство и показва най-модерните методи на добив.

Сред дългосрочните проекти е и Фонда за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград, благодарение на който до момента са създадени над 100 нови работни места, несвързани с минната дейност. Целта на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ е да осигури заетост в района и след края на дейността на рудник „Ада тепе“ през 2026 година.

Наградата и грамотата, които „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД получи са за създаването на възможности за по-добър живот в общината, както и за инвестициите в малък и среден бизнес. Гергана Тодорова, ръководител „Комуникации“ в „Дънди Прешъс Металс“, получи наградата и сподели, че е щастлива от това да вижда трансформацията на Крумовград, благодарение на която градът днес е оживен, а младите хора се връщат в България, за да отглеждат децата си.

Във времената на различни и продължителни кризи българските компании показаха, че мислят не само за собствения си бизнес, но и за обществото.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.