24rodopi.com/Спорт
На специална церемония в Пресклуб „България“ вратарят на ФК "Крумовград"  Янко Георгиев бе награден за Играч номер 1 на първия кръг от новия шампионат. Това съобщават от ръководството на клуба.
Опитният страж на тима-новак от елита спаси няколко гола на играчи на "Лудогорец", което осигури и сензационната победа с 3:1 за крумовградчани. За отличната си игра Янко Георгиев получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Вини Трибуле (Берое) има 5 гласа, Елитон (ЦСКА 1948) е с 3 гласа , Матеус Машадо (Черно море) има 2 гласа, а Галин Иванов (Славия) получи 1 глас.
След връчването на стилната статуетка Георгиев благодари за признанието на специалистите, които за първи път му присъдиха приза за Играч на кръга. Вратарят благодари и на ръководството на клуба и на съотборниците си. Георгиев заяви, че Крумовград е можел да завърши поне равен с ЦСКА във втория кръг от шампионата в efbet Лига.
„След мача с ЦСКА София си тръгнахме разочаровани, защото бяхме сигурни, че заслужавахме да си тръгнем поне с една точка. Въпреки че нямахме много положения, играхме добре, особено в защита“, каза Георгиев и подчерта, че условията, при които тренира "Крумовград" в Пловдив са много добри.
Относно предстоящия мач с "Черно море", Георгиев се надява "Крумовград" да спечели 3 точки. „Ръководството на отбора се грижи да се чувстваме комфортно и целта ни не е просто да останем в елитната група, а да се класираме много по-напред. Харесва ми проекта, амбицията и съм сигурен, че ние сме отбор, с който всеки ще се съобразява. В "Крумовград" има доста добри футболисти, ще играем със самочувствие и желание за победа във всеки мач, а мисля, че можем да играем и в европейските клубни турнири“, каза Георгиев и допълни, че пожелава успех на всички български отбори в предстоящите мачове в евротурнирите.
Той развенча и един мит за изпълението на дузпите. „Всички казват, че не вратарите спасяват дузпите, а играчите, които ги изпълняват, ги изпускат. Но според мен това не е вярно – вратарите, особено когато избият или уловят топката, спасяват дузпите. Но това е въпрос на усет. Ние, вратарите, сме като хубавото вино – колкото повече остаряваме, толкова по-добри ставаме“, сподели Георгиев и уточни, че се разбира добре с всички играчи в отбора.
Георгиев посочи че съпругата му, с която сключи граждански брак преди малко повече от месец, му е казала, че след сватбата играе много по-добре. „Искам добър, стабилен отбор, с който всеки да се съобразява“, сподели още Янко Георгиев за тима на "Крумовград" и призна, че последните 2-3 години са най-добрите в кариерата му. В отбора се разбира с играчите на всички постове, стана ясно още на пресконференцията. Вратарят не съжалява за пропуснати шансове, защото вярва, че това, което трябва да се случи, ще стане и затова погледът му е насочен към бъдещето. Идеал за вратар в неговата представа е бившият страж на "Реал" Мадрид Икер Касияс.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.