24rodopi.com/Политика

В списъка с номинациите за кандидат-кмет на Кърджали от ДПС, която ще бъде предадена на партийната централа и на почетния председател Ахмед Доган, няма да има изненади. В него ще бъдат наредени познати имена от месеца на номинациите през есента на 2019-та, а така също и от проведените парламентарни избори от 2021-ва насам.

Няма да има трансфер на външни партийни авторитети, както оживено се коментираше, защото в законно установения срок за адресно регистриране такива промени не се случиха.

Това коментира пред 24rodopi.com представител на ДПС от общинското ръководство в Кърджали.

„Със сигурност ще има доста номинации, както винаги е било, но този път темата беше „Ще има ли промяна на адресна регистрация от спряган за бъдещ кмет на Кърджали?“. Обсъждаха се 4-5 имена, но двама определено са авторитети в партията и са се доказали като управленци. За да се кандидатират, те трябва да живеят поне на книга в Кърджали шест месеца преди изборите. Това не се случи. Един от кандидатите ще бъде бивш депутат, който отдавна се води адресно в Кърджали“, сподели пред наш репортер общински съветник.

Очаква се местните избори да се проведат на 22 или 29 октомври.

„Право да бъдат избирани за общински съветници и кметове имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място“, гласи чл. 397. (1) от Изборния кодекс.

Активът на ДПС: Ремзи Осман излиза на пистата за кмет на Кърджали - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/23 09:13

    Да не е случайно някой социално слаб да стане кмет,тогава смехът ще е голям!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/23 09:22

    ЕЛВАН ГЮРКАШ ФАВОРИТ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/7/23 10:06

    Муцито ли е бившия депутат. **????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/7/23 10:17

    Аз ще гласувам за кучетата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/7/23 08:36

      Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване
    2. Анонимен12/7/23 18:31

      Що го махна бре врачко какво лошо видя в него бахти галоша

      Изтриване
  5. Анонимен11/7/23 10:30

    10.06 той да си гледа светофарите, пътната настилка и др. далавери общ. поръчки. Има ли пипи за....?!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/7/23 10:31

    Е Л В А Н Г Ю Р К А Ш!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/7/23 10:49

    Е. Гюркаш ще бъде новият кмет.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.