24rodopi.com/Общество

Пламъци обхванаха сметището край Вишеград в късния следобед вчера. Пушекът дори достигна село Седловина. Опасно високите температури допълнително утежняват положението.

Очаквайте подробности!



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/7/23 08:30

    100% е заради жегите иначе няма как..всяка година един и същи сценарий

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 10:40

      Знаят си работата, защото контрол и мониторинг на замърсяването на атмосферата и почвата не е възможен след пожари в сметищата.

      Изтриване
    2. Анонимен14/7/23 10:48

      Трябва оправдание за камарите отпадъци и смърденето, боклукчиите излизат в отпуск.

      Изтриване
  2. Анонимен14/7/23 10:56

    Кърджалийското сметище е включено в наказателната процедура срещу РБългария за непредприети действия за изпълнение на техническата рекултивация на общински депа. Измиха си ръцете с частично полагане на черен найлон, без да се извърши
    предепониране на отпадъци и почистване на терена. Не се чу за полагане на газоотвеждащи системи и системи за контрол и мониторинг на сметището и на околната среда.
    Не чухме да се извърши биологична рекултивация със затревяване на терена, засаждане на храстовидна растителност, залесяване и вегетационни грижи.
    Само дето редовно чуваме за пожари спасяващи положението.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/7/23 11:27

    Да поканят Гретето, има обилен материал за протести.
    Депата за отпадъци отделят приблизително равни части въглероден диоксид и метан допринасящи за изменението на климата. Метанът е особено мощен парников газ, задържа топлина до 40 пъти повече от въглеродния диоксид, запалим е и допринася за разпространението на огъня. Лошата поддръжка редовно предизвиква пожари.
    Ние само си баем за уроки над директивата за депониране на отпадъци, която определя строги оперативни изисквания за депата с цел защита на човешкото здраве и на околната среда.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/7/23 21:44

    И сега няма да извозват и боклука предполагам...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.