24rodopi.com/Образование

Трето място в раздел „Мултимедийни презентации и видеопослания“ постигна абитуриентката от СУ „Петко Рачов Славейков“ Ана-Мария Славкова. Във възрастова група 8-12 клас нейната разработка за пореден път впечатлява журито и е отличена. В момента амбициозната девойка се записва в Пловдивския университет, където по първо желание е приета да се обучава в специалност „Английска филология“.

Награда като научен ръководител и консултант получава и преподавателят по история и гражданско образование в СУ „П. Р. Славейков“ Димитър Димов. Неговият приз е за видеофилма, посветен на подписването на Санстефанския мирен договор със заглавие „Санстефанския мирен договор – неосъществения идеал“, заснет и монтиран от учениците от ръководената от Димов Школа „ИстОрика“.

Международният ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“ се реализира от Фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на: Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Темите тази година са „Мир за всички на планетата“; „145 години от края на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., Освобождението на България и възстановяването на българската държавност“.

Конкурсът има за цел да стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и бъдещето на международното сътрудничество, да формира в подрастващото поколение чувство на приятелство между народите и стремежа за мир, а чрез средствата на изкуството да се даде възможност за творческата изява на учениците.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/23 18:50

    Стига само сте състезавали учениците, да се съзтезават и учителите да видим щом са толкова отворени!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/7/23 19:42

    Не мога да разбера в това училище няма ли други ученици , все едни и същи ..... Нима училището не дава шанс на другите или си имат любимци и връзкари

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/7/23 00:12

    Ала-бала! Всичко със зор и с връзки! Изнудваха ме да запиша детето си при тях, ама не стана!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/7/23 00:24

    Еееее, стига вече хвалене! От всички училища има наградени деца, и то на предни позиции. И техните ръководители също са наградени! Аман от "шампиони"!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/7/23 01:07

    Ако не сте учили там моля не коментирайте глупости

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.