24rodopi.com/Регион

Община Ардино се включва в Националния младежки конкурс на тема „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Проектът е „Да задържим младите хора в общината“.

Инициативата е на Националното сдружение на общините в Република България и се организира по повод 12 октомври – Денят на българската община и местното самоуправление. Целта е да насърчи активното включване в обществения живот на местно ниво на младите хора и да им даде възможност да придобият реален практически опит за прилагане на механизмите на местното самоуправление.

В тази връзка кметът инж. Изет Шабан проведе работна среща с младежи на възраст до 29 години.

„В този постоянно променящ се и динамичен свят много е трудно да задържиш някой, някъде. Тази тема е много обширна и доста сложна. Средата за живот на територията на община Ардино е много добра. Едни от най-важните фактори на средата са: чистият въздух, спокойствието, сигурността, екологично чистите храни и вода. Ние работим и се стремим да създадем устойчива и благоприятна среда за развитие и живот. Искаме Ардино да бъде един от най-красивите градове в България. Трябва заедно да работим за бъдещето на Ардино и всички заедно да се радваме на успехите си. Всеки един от Вас може да участва с идеи и виждания за развитието на общината“, заяви пред младите хора кметът инж. Изет Шабан. Младежите от своя страна споделиха, че Ардино е едно прекрасно място за живеене. Предложиха да се реализират проекти по програмата на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“.

В конкурса могат да се включат ученици, студенти и младежи на възраст до 29 години, включително. Участието е индивидуално или в екип. За да се включат, младите хора трябва да изпратят изложение на своята проектна идея – с текст, видео, презентация или др., в съответствие с условията на конкурса, на електронната поща на НСОРБ: konkurs@namrb.org в срок до 30 юли 2023 г.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/7/23 10:08

    За да заръджим младите хора в Ардино, трябва да накараме младите момичета да не искат да се возят в Мерседеси и BMW-та и така младите момчета няма да заминат в чужбина за да им ги осигурят. :D

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/7/23 14:56

    Давате им 4000 лева заплата и те сами ще си дойдат

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/7/23 15:37

    Някои от снимката не са много млади ми се струва. Хората не искат много - заплата достатъчна за да не се чудят как да свържат двата края. Хубаво щеше да е да имаме и нормална среда за живот.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.