24rodopi.com/Общество

Радвам се да видя толкова много хора, стекли се от всички краища на Родината на това съкровено за всеки българин място - Роженските поляни, огласяни от незапомнени времена от кабагайдите и волната родопска песен. Където преди век минаваше границата, разделяла нашите родове, където поколения българи имаха една мечта – да живеят заедно в свободна, обединена и просперираща България“, обяви в словото си президентът Румен Радев, който участва снощи в тържественото издигане на българския национален флаг на 111-метровия пилон на Рожен.

Днес ние казваме „не“ на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето  безчестие с опитите си да охулят и сломят тази инициатива. Днес ние показваме, че няма сила, пред която да отстъпим от своята принадлежност към род и Отечество.

 Днес съживяваме паметта на хилядите храбри българи, които загиваха под българското знаме, но никога не допуснаха то да попадне в плен. Отдаваме почит към паметта на предците, които извоюваха правото българският флаг да се вее свободно.

Заедно със знамето, ще издигнем високо и нашия завет към бъдните поколения – да бъдат свободни, достойни и обединени около нашите свещени ценности, идеали и символи.

Нека българското знаме продължи да ни обединява и да ни води по пътя към благоденствието на нашия народ!

Да живее България!“, каза още в словото си държавният глава.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/7/23 09:04

    ДА на пилона, голямо ДА на трибагреника! ДА,не на нихилизма и безродието! Но рекапитулация, втори мандат за единството на българския народ, на българската нация/с нейното богатство от български граждани, етнически турци, цигани, помаци, арменци и др. /какво е постигнато? Тяхната интеграция, обединяването им към националното знаме, герба на държавата ни, химна на РБЪЛГАРИЯ чрез оказване на доверие в националните институции-президентство, МС, МВР, ДАНС, областни и зам. областни управители и т. н. Къде сме? Нито едно турско име в президентството, 5 служ. правителства на Радев, нито един български турчин министър, зам. министър, нито един областен и зам.областен управител.ЩО Е ТО?Ние обичаме от сърце нашата Родина БЪЛГАРИЯ, обичаме и ценим дълбоко трибагреника, уважаваме с достойнство химна на държавата ни, но възлови постове, които се заемат в държавата и партиите от хора с обременено мислене пречат на единението, монолитността и заедността на целокупната ни българска нация.Това трябва да се промени в името на БЪЛГАРИЯ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 18:03

      33 години управлява дпс, попитай тях

      Изтриване
  2. Анонимен14/7/23 10:08

    Почти комунистическо етно- нациолистическа реч от един човек, който трябва да е президент на всички български граждани вкл. и на турците, ромите и др

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 18:04

      Значи когато се говори за българското, то мигом се определя като комунистическо, така ли? А когато се говори за турското, какво е, османизъм по тази логика? Аре бягай си пий мастиката с айряна

      Изтриване
  3. Анонимен14/7/23 11:41

    До коментара от 09,04ч. Защо непрекъснато се пише че няма назначения на етнически турци в държавната администрация. Това не отговаря на истината. Вижте колко етнически турци, включително и на отговорни длъжности има в Агенцията по разплащанията, в МВР, в НАП, Агенция по социално подпомагане, Бюрата по труда и др. Крайно време е да престанат етническите назначения. Да назначим някой, не защото става, а само защото е етнически турчин. Това е равносилно да се искат назначения в общинските администрации, примерно в Джебел, Черноочене или Крумовград на българи, които в тези общини са малцинство, само защото са българи, а не защото са доказани специалисти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 12:19

      Пише, щото не може да чете този в 09.04. Аман от националисти като него, дето се чудят каква тъпотия да измислят, за да се пали огънят на омразата между етносите. И сте много прав, 11.41. Този прост човек даже не се замисля, че всички кметове в областта са от неговия етност. На никой българин не му идва наум да пише, че трябва да има кметове и от тях. Не му обръщай внимание, не си струва.

      Изтриване
  4. Анонимен14/7/23 12:09

    Ами един мъдър комунист 12 години Ви управлява и накрая постигна "чудеса" . Вие какво направихте тогава като го избирахте. Предният президент преди Радев също комунист член на БКП той и това не можа да направи. Да искаше да се направи завод за производство на автомобили марка "Фолксваген" и накрая с искането си остана.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/7/23 12:54

    Хей "сложните" 11.41,12.19, прочетете 09.04 още веднъж! Става дума за НАЗНАЧЕНИЯ, ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО в отговорните държавни структури на предни постове, а за общините идете регистрирайте се в Черноочене, Джебел и др. да ВИ ИЗБЕРАТ! Бъктисахме на етническия комунистически български национализъм! Някои цял живот са първа категория, те много знаят... а другите - турски националист, битов консерватизъм, агенти, шпиони, изменници, предатели... какви ли епитети от комун. време. ХАЙДЕ, СТИГА! Тези хора не са от кощунските племена, дори аборигените са с ясни разписани ПРАВА и призната ИДЕНТИЧНОСТ! АNLADINIZMI?!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 13:13

      Що да идем бе ти що искаш в българските общини ние да сложим еми сложете и вие в етническите общини българи ние да сме ходили а теб да те запишем по право ай свободно артист

      Изтриване
    2. Анонимен14/7/23 18:09

      12,54: Стига рева, бе, глупако. По комунизма имаше квоти в университетите за турци и заради тях отличници българи не можеха да влязат. Комунизмът и партията ви дундуркаха. Някои многомандатни кметове сега, тогава бяха партийни секретари. Ей, аман от оплакванията ви. Пълно е с полицаи, прокурори турци, турци във всички административни нива, дори в министерства. Но да се назначава някой по етнически признак само, а в същото време да е прост като галош, извинявай, е.и си шалвара разпорен

      Изтриване
  6. Анонимен14/7/23 13:50

    Ало 13.13,11.41,12.19 живковизма в главите на някои все още мъти водата, кюфлясали, с гной..... жалко за обществото ни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 14:02

      Крадецът вика дръжте крадеца. Аланкоолу, ти защо реши, че само защото някой е турчин, трябав да бъде издиган? Ето сега управлява ДПС заедно с ГЕРБ, ПП-ДБ. Питайте си любимите вождове и задайте на тях тази тема, не да пишете глупости. Ясно ми е, че и ти нереализиран амбициозен турчин.

      Изтриване
  7. Анонимен14/7/23 14:04

    Мрънкачи, има ДЕМОКРАЦИЯ, РАВЕНСТВО, РАВНОПОСТАВЕНОСТ! ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ, ПРАВА НА МАЛЦИНСТВАТА! Абсолютно точен 09.04!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/7/23 14:19

    14.02 пишеш с оная работа. ДПС подкрепя евроатлентизма в НС, не участва в изпълнителната власт! Защо реализация само с ДПС? Некомпетентност!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 18:12

      Какво, какво?!?! ДПС не е излизало от властта, освен при Костов. Последният мандат на тиквата беше в сянката на сараите. дпс винаги, винаги управлява, и е на хранилка, това, че теб, прост, комплексиран турчин, не те е огряло, ами отивай на Росенец и ти. После ще те огрее., както онова шкембе от ДБ

      Изтриване
  9. Анонимен14/7/23 17:17

    Кърджали няма това от което се нуждае най много, околовръстен път!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/7/23 18:17

    ДАМИ И ГОСПОДА, ДЪРЛЯЩИ СЕ. ВИДЯХМЕ УПРАВЛЕНСКОТО НИВО НА ТУРЦИТЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ДОЦЕНТИТЕ. КЪРДЖАЛИ Е НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА КРАСИВ, МАЛЪК, УЮТЕН, ЗЕЛЕН ГРАД, НО В МИНАЛОТО. СЕГА Е ТОТАЛНО СЪСИПАН.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/7/23 18:20

      Ходи обяснявай на дошлите от коневръза за тях е топ спрямо гората

      Изтриване
  11. Анонимен14/7/23 19:14

    Май скоро ще се освободим от живкови ченгета

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/7/23 00:08

    Защо пътна полиция Смолян спира за проверка само коли с кърджалийска регистрация,тръгнали за Рожен? Това по "указание" ли е или им идва отвътре?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/7/23 07:41

    18.12 Най добре е да освободиш Кж от ЛЪЖАТА!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/7/23 08:34

    18.09 от твоето" хубаво" еничарче,1989 г. над 350 000 турци напуснаха родните си места,изоставиха къщи, покъщнина, реколта,...по неонацистки бяха прокудени от родната земя България! Хей, непродуктивен пенсия, искаш да бъдеш майстор манипулатор, интригант, а си елементарен, прост, комплексар от ломско-монтанското" сарайче" еничарче.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/7/23 08:44

    Хей хей 14.02,... иди днес поднеси цветя на паметника на Апостола на свободата Левски, белким ти дойде акъла,макар ПЕНСИЯ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.