24rodopi.com/Общество

Натовареният трафик и нарастващите тежки катастрофи по пътя за ГКПП Маказа се превърнаха в истински кошмар за пътниците и водачите от региона. Опасността се увеличава с всеки изминал ден поради липсата на достатъчен контрол и безотговорното поведение на някои румънски водачи.

Това се посочва в писмо на кърджалиец до редакцията на 24rodopi.com.

Визира се поредната ужасяваща катастрофа по пътя за границата. Както 24rodopi.com вече писа, инцидентът стана край кирковското село Първица.

Очевидци разкриват, че водачът на румънския автомобил се държал като рали състезател, движещ се с ужасна скорост над 120 км/час и изпреварвайки непозволено и опасно. При изпреварването, той навлязъл в насрещната лента и се блъснал в автомобил с българска регистрация. Тежкият пътен инцидент доведе до спиране на движението в двете посоки. Двама румънци са били прегледани от медицински екип, но с по-тежки травми са пътувалите в българския автомобил, където жена е с черепна травма.

Този трагичен случай отново подчертава необходимостта от незабавно действие и решителни мерки от страна на отговорните инстанции. Гражданите на Република България имат право на безопасно и сигурно пътуване, което не може да бъде заплашено от безотговорността на някои водачи. Призоваваме полицейските служители да бъдат безкомпромисни към нарушителите и да извършват активен контрол. Също така е необходимо да се насочат ресурси и усилия към изграждане на строги мерки и превенция, които да осигурят безопасността на пътя. Време е за действие, а не само обещания!“, се посочва още в писмото.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/7/23 10:10

    Преди месец имах същата ситуация с двама румънски шофоьори,добре,че се случи да има отбивка,успях да отбия навреме,иначе щеше да се случи същото. Румънците знаят,че ще останат ненаказани,и правят рискови ситуации.Всички участници на пътя,трябва да пътуват спокойно!Моля,органите,да вземет адекватни мерки.Ако трябва събота и неделя,да има повече патрулки по пътя от Кърджали до Маказа.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/7/23 10:17

    Полицайте да патрулират по пътя и да санкционират, а не да се крият в храстите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/7/23 10:21

    Отвратителни шофьори, отвратително поведение на румънците абсолютно навсякъде - хотели, плажове, ресторанти. С риск да ме оплюете, тези са едни най-наглите същества на планетата. В Гърция се държат обаче като мишки, защото византийците не си поплюват с никого.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/7/23 13:57

      Във Гърця освен глоби и бой ще ядът гърчолята не са като нас

      Изтриване
    2. Анонимен24/7/23 13:59

      Много вярно

      Изтриване
  4. Анонимен24/7/23 10:29

    Доколкото знам на една от пострадалите жени мъжът му е полицай. Да се надяваме че сега полицията ще вземе по строги мерки.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/7/23 10:31

    Липса на контрол, пък и кой ти признава тази страна, санкциите са само за коли с българска регистрация

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/7/23 10:52

    Въпрос с повишена трудност. Задържан ли е румънския шофьор или си пече гъза в Гърция.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/7/23 11:08

    Гражданите на България имаме право да мълчим,търпим, плащаме глоби, данъци , осигуровки и оказваме съдействие на контролните органи.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/7/23 12:06

    Румънците са ужасни шофьори, но искам да обърна внимание и към бавно движещите се автомобили (60км/ч). Не искам да укорявам хората, може да са неопитни шофьори, може да има проблем с колата и т.н. НО като видиш колона от 10-15 коли зад себе си, може да отбиеш да пуснеш движещите се с 90км/ч и да си продължиш (както правят повечето шофьори на камиони). Вчера на прибиране от Гърция след Маказа имаше 3 такива автомобила. И точно те създават предпоставки за рискови изпреварвания и съответно катастрофи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/7/23 12:48

      точно така

      Изтриване
    2. Анонимен24/7/23 14:30

      bravo za vkl i za tezi v grada kolkoto i da e smeshno i tam ima sutrinta koloni praviat pusnal prozoreca pushi cigara ili znae che sled dve presechki shte zaviva (bez migach) i s 39 . . . . .

      Изтриване
    3. Анонимен24/7/23 15:47

      Много точно казано !

      Изтриване
  9. Анонимен24/7/23 12:28

    правилно по строг контрол в събота и мен щтиаха да ме отнесат в канафката

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/7/23 12:51

      Абсолютно подкрепям, пускайте подписка.

      Изтриване
    2. Анонимен24/7/23 12:56

      Полицията стои срещу Лидъл и проверява, в същото време спирката пред ОMV e паркинг за румънците. Пък и не съм видял спрян за проверка румънски автомобил, дори и за винетка.

      Изтриване
  10. Анонимен24/7/23 12:56

    Imame pravoto da malcim,vsjako deysvie chte bade izpolzvano srechtu nas.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/7/23 13:28

    За едно по светло бъдеще...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/7/23 13:44

    За най дребно нарушение във Румъния взимат книжки трябва и във БГ да им взимат на няколко румънски водача да видим дали ще посмеят по вече да карат така.На нашите полицаи не им се занимава със тях щото не могат да се разберат езика и за да им съставят глоба трябва да ги закарат във управлението и тва ще рече дълга и широка работа за нашите полицаи.По им е лесно под някой храст на сянка да монтират триногата и да се отчетат във дейност.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/7/23 13:50

    Полицаите да не се крият с тия камери за скорост, а да излязат на пътя и да има една патрулка постоянно по пътя за Маказа, не знам вече кое е по важно човешкия живот или фишовете за скорост, които румънците така и не плащат.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен24/7/23 13:53

    civilni patrulirasti nali imase uj

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/7/23 13:56

    Българският народ за 33 години винаги си избира отвратителни политици . Разстоянието от гр.Кърджали до ГКПП Маказа е около 53 км. За тези години можеше ли да се построи един магистрален път. Можеше, но не стана. За сметка на това се построи един отвратителен може да се каже според някои първокласен път. Е, колко много ПТП станаха и колко много хора загинаха или това е само за статистиката. Резултат : големи задръствания от леки автомобили, невъзможност да преминават автобуси или товарни /ТИР/ автомобили. Сега защо се реве непрекъснато, че румънските водачи били отвратителни. На българските граждани им остана сега да си пият горчилката и само да констатират това което се случва и ще продължава да се случва. .

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/7/23 15:02

    И гърците са същите като румънските шофьори.И за тях няма санкции.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен24/7/23 21:39

    Къде са полицаите РУ-Кирково

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/7/23 12:00

    Te njamat tarpenie i vse barzat,vreme e da se smeni cipa,kakto kazva carja.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.