24rodopi.com/Общество

„Първо, искам да изразя нашата солидарност с народа на Украйна и с жертвите на тази жестока война, която бушува и в момента. Още в първия ден на нейното избухване аз заклеймих агресията срещу вашата страна. Продължавам да твърдя, че този конфликт няма военно решение. Все повече и повече оръжие трудно води до неговото решение. В тази връзка е важно да обръщаме внимание на последователни усилия на деескалация, прекратяване на огъня, търсене на мирно решение със средствата на дипломацията. Аз не приемам предоставянето на боеприпаси, особено от въоръжението на българската армия“.

Това заяви президентът Румен Радев на срещата си с украинския си колега Володимир Зеленски.

„Благодарен съм, че съм на посещение днес в София. Благодаря за поканата на правителството на България. Подчертавам, че съм много благодарен за това, че хората на България действително подслониха голям брой украинци“, заяви на свой ред Зеленски.

„Много съм благодарен на парламента за подкрепата с амуниции. Г-н президентът казва, че не подкрепя това, и го каза като върховен главнокомандващ. За да не отслабне вашата армия. Или пък не подкрепят усилването на Украйна. Това са различни неща“, каза още Зеленски.

„Всичко, което имате, ще бъде недостатъчно, да воювате с Руската федерация. Имате мощна армия, хората ви са добри. Но това би било недостатъчно със 160-милионна държава. Затова е хубаво да давате на хората, да могат да се защитават, да не дойде войната при вас, румънците, поляците. Войната няма разстояние. Вие като върховен главнокомандващ ще ме разберете. Не дай Боже някоя трагедия да стане и вие да бъдете на мое място. И хората да не искат да ви помагат. Какво ще правите тогава? Ще кажете – Путин, взимай каквото искаш? Не сигурен съм, че няма да кажете това“, заяви украинският президент.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/7/23 16:17

    Зеленски е надменен , арогантен и нахален. Хубаво е , че Радев му каза какво мисли в очите. Но какво да правим с другите лизачи , дето се крият зад думите - европйци и евро-атлантици. Те си мислят,че ние не знаем в каква беля ни вкараха. Allah да пази България и невиния народ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/7/23 21:10

      И как стгна до този извод за Зеленски? Радев е един руZки шпионин. Който по цясе

      Изтриване
  2. Анонимен6/7/23 16:23

    Ганьо пак най-умен. Виж ги и будалите на Запад с 10-20 пъти по-високи заплати ама си нямат лев

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/7/23 16:30

    Зеленски президент на Украйна,гост, даде безплатен УРОК на нашия президент домакин! За 32-33 г. не сме имали по слаб президент на държавата ни.Болно ми е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/7/23 22:55

      Запиши се доброволец за фронта! Ще те вземат.

      Изтриване
    2. Анонимен6/7/23 23:03

      Ами запиши се доброволец за Украйна. Имат нужда от хора като теб, много!

      Изтриване
  4. Анонимен6/7/23 17:03

    Тука човека на крака му е дошъл да ги поиска малко муниции а той не ще да ги дава. Нали не ти иска войска е, материалист такъв. Аз като един селянин ли да учам президента тука че, никога не трябва да отказваш когато те молят и никога не трябва да се молиш когато ти откажат!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/7/23 17:08

    Тоя нашия е много зле! Проста фуражка направиха го за срам! Направо да си подава оставката

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/7/23 19:24

      ти си прост

      Изтриване
    2. Анонимен7/7/23 07:47

      радев в СРАМ! Направиха го за срам! И мен ме е срам, че съм гласувал за него!

      Изтриване
  6. Анонимен6/7/23 17:26

    Радев ни е предал мноооогоооо отдавна

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/7/23 17:35

    Защо не му припомни на този, че неговата армия от фашисти избиваше българи в украйна. Както избиваше и руснаци, само че за разлика от нас на руснаците им писна и решиха да прекратят това. Ако не бяха започнали тази военна операция, която се превърна във война днес нямаше да има ДНР и ЛНР, а света щеше да е свидетел на избиването на 6 000 000 виновни за това, че са руснаци. Заради зеленски и неговите болни идеи днес умират хиляди украинци, които не искат да са на фронта и не искат да водят тази война с русия, но са принудени от режима в киев. Всичко един ден ще излезе на яве! 2 години света страда заради всички глупави ограничения около ковид, а днес знаем, че са били без смисъл. В момента се наливат купища боеприпаси, но идва деня, в който ще разберем, че и това е било безсмислено.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/7/23 17:43

    излагация

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/7/23 18:31

    Браво на Радев

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/7/23 21:15

    Достойна позиция на Радев.
    Браво.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/7/23 21:36

    Тая марионетка Зеленски му остана само да ходи и проси....горкия още не разбра, че няма никакъв шанс срещу Русия.... Браво на Радев даже много меко му го каза

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/7/23 07:50

      Много ми е интересно, в чий кучи г*з ще се наврете след края на тая гнусна война и след като путин и дружинката му отидат на майната си....

      Изтриване
  12. Анонимен6/7/23 23:02

    Da ide pri Makron, toi ima mnogo hubavi orajia, hem i chujdestranen Legion s super soldati, da ide pri angliiskia kral, toi ima mnogo orajia, helikopteri, samoleti, princove piloti, kone, faitoni, hubavi gvardeici...ot Bulgaria moje da poluchi bulgarski shokolad Malchika za sila i energia na ukrainskata armia.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/7/23 23:13

    E pone razhodka do lunata s niakoi makedonec i slavi trifonov ne stana li?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/7/23 07:39

    Браво на моя президент Румен Радев!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/7/23 07:53

    В този опит за убеждаване Зеленски не ви ли се стори като пълен неграмотник, даже сякаш изнудва безсрамно, а отделно от тази ситуация му се възхищавахме - млад, енергичен, призхождащ от образована семейна среда

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/7/23 10:10

    Пу.ко пускай коментарите

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/7/23 10:39

    П п ГЕрБ национални предстели

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.