24smolian.com/Политика

Кметовете се избират мажоритарно от хората в конкретното населено място.

И как може да се превърне в национален проблем това, и как можем да искаме промяна в Конституцията, когато се забранява на кметове да се кандидатират повече от два мандата. От къде накъде, кои сме ние, тук в София, за да кажем дали г-н Хасан Азис, трябва да е още един мандат кмет на Кърджали?“.

Това обяви политическият анализатор Георги Харизанов пред „Фокус“ в коментар по темата за мандатността на кметовете.

Припомняме, че от ПП-ДБ поискаха местните управници да не могат да са начело на общините повече от два мандата. Срещу това обаче се обявиха от ГЕРБ и ДПС.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/7/23 09:16

    Въвеждането на мандатност ще прекрати феодализма на ГЕРБ и ДПС в ключови за тях райони и в по-малките населени места, няма как да го искат. Явно господин Харизанов не вижда проблем в това кметът да се избира от хора, не пребиваващи в града, а това са всички от селата и изселниците от Турция, което някак си не е добре, защото нямат основание да влияят на изборния резултат на община, която не ги засяга, ама като гласуват под строй така ще е.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/7/23 10:03

    За служебен кабинет,за кметовете,за 3 март .Това са
    грешни стъпки на управляващите .За съдебна
    реформа-да може.С доходите на българите се занимавайте че
    сме на опашката на ЕС

    опашката на ЕС


    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/7/23 10:08

    Г-н "Тръби от напоителни системи", всичко се определя от София, по-точно от сараите, па после тук стадото под строй гласува, анадънму

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/7/23 10:51

    Селата си имат кметове, града да избира кмета от живущите в града!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/7/23 13:11

    ЗАЩО ТОГАВА ПРИЗИДЕНТА ИМА ПРАВО НА ДВА МАНДАТА, НАЛИ И ТОЙ СЕ ИЗБИРА ОТ НАРОДА, А КМЕТОВЕТЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ.ТУКА ДАМИ И ГОСПОДА СЕ КРИЕ НЕЩО ПО ВАЖНО, КАТО НАПРИМЕР ОТЧИСЛЕНИЯТА КЪМ ЦЕНТРАЛИТЕ НА ПАРТИТЕ И ТО ПАК В СОФИЯ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/7/23 13:25

    Всички вифове избори са парлами . Всичко се решава на друго неизвестно за нас простолюдието ниво !!
    Ерджан..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/7/23 07:19

    Всички партии се ръководят от бивши комунисти .И те ни казват какво да ядем и какво да пием .Такъв е човешкият материал в България.примиряващ и страхлив останал от онова време.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.