24rodopi.com/Общество

Собствеността на селския имот в Родопите може да отприщи истински семейни войни. 90-годишен мъж от Млечино трябва да напусне дома си заради… упражнено домашно насилие спрямо дъщеря си. Молбата за това бе  подадена от 66-годишната щерка на Салимехмед Юзеир - Илияна Северинова Асенова.

„Притежаваме част от къщата, наследена от майка ми. Тя почина преди десет години. От тогава аз и съпругът ми стопанисваме имота, правим подобрения. Баща ми е жител на Истанбул. Всяка година през летните месеци той е при нас. Винаги сме се отнасяли към него с почит и уважение. Но тази година нещо се промени. Започна да се държи грубо с нас. Да ни заплашва, тормози психически. Казва, че всичко е негова собственост и трябва да се изнасяме. Щял да смени патроните на бравите, да ни изхвърли. Отказва да яде храната, която приготвям, защото можело да го отровя. Цял месец продължава този тормоз. На 30 юни влезе в кухнята и започна да троши всичко. Блъсна масата и каза „Мачът сега започва“. Удряше с бастуна хладилника, защото още не сме го изнесли“, твърди пред съда дъщерята на дядото - Илияна Асенова.

Магистратите наложиха мярка за защита от домашно насилие. Старецът трябва да бъде отстранен от жилището и да не приближава дъщеря си и къщата на по-малко от 50 метра.

90-годишният мъж обаче отказал да се подчини на решението на съда с дата 4 юли. Това пък ще наложи намесата на полиция.

"Как ще накарат дядо Салимехмед да напусне собствената си къща? Това в коя дебела житейска книга го има!? Всичко опира до наследството на един човек на 90 години. Вгорчават му края на завидно дълголетния живот. Вместо да изживее спокойно старините. И това е дъщеря!", коментира млечинец, запознат в детайли със спора.

Друг роднина пък коментира: "Да обвиниш 90-годишен старец в насилие над дъщеря си, това звучи манипулативно. Измислено, за пред съда". И още: Илиана не е давала и стотинка за ремонт на къщата, а мъжът й е от друго село - Боровица.

Колкото до дядовия бастун, той бил счупен от внука. Двамата се засекли край чешмата и започнали кавга... 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/23 13:41

    Хайде марш всички обратно към тюркийе

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/7/23 21:49

      Ганя не може да не се изцепи просташки по всеки въпрос

      Изтриване
    2. Анонимен9/7/23 21:53

      Ганя трябва да се изцепи просташки иначе ще изневери на себе си

      Изтриване
    3. Анонимен9/7/23 22:24

      А ти Ганьо недей да се влачиш всеки уикенд в Одрин да тъпчеш багажника … да не изпуснеш келепира

      Изтриване
  2. Анонимен12/7/23 08:29

    Ататюркийеееееееееееееее!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.