24rodopi.com/Регион

Tрадиционният мевлид за здраве и берекет отново събра стотици души от ардинското село Горно Прахово, околните населени места и изселници, които пристигнаха от Турция и Западна Европа. Религиозното събитие се проведе край чешмата в местността „Насуфлар съртъ” и бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, секретарят на общината инж. Кемал Алиев. Тук бяха още председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов, кметовете на Башево, Чернигово, Долно Прахово и Китница и общинските съветници Кадир Аптикадир, Азис Мурад и Алпер Сами.

Духовници, водени от  85-годишният имамин на медресето в Долно Прахово Нуридин Ибрахим, четоха айети от Свещенния Коран. Тук преди 111 години по време на Балканската война са загубили живота си местни жители. Мюсюлманите почетоха и тяхната памет.

Присъстващите бяха нагостени с 12 казана пилаф, сготвен от дългогодишният майстор-готвач от Ардино Супхи Исмаил. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи. Всички разходи бяха поети от местни жители и младежи, които живеят и работят в страната и чужбина.

Кметът на Горно Прахово Мехмед Мюмюн се надява тази традиция да продължи и в бъдеще. Той изказва сърдечните си благодарности на дарителите за финансовата подкрепа.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.