24rodopi.com/Общество

Община Кърджали официално приключи с планираната инвестиционна програма, в която бяха залегнали 20 млн. лева. С нея са извършени ремонти на образователната инфраструктура, изградени са социални жилища, направен е ремонт на градската среда, отчете кметът на областния град Хасан Азис.

Официална церемония по откриване на обекти по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“ се състоя на площад „Хаджи Димитър“, кръговото кръстовище на пазара в Кърджали.

„Благодаря на целия ни екип за успешно извършените дейности, които ни отнеха повече от две години“, посочи Хасан Азис.


Направени са ремонти и рехабилитация на площада, улиците „Иван Вазов“, „Климент Охридски“, „Добруджа“, „Екзарх Йосиф“, „Отец Паисий“, част от „Републиканска“, „Генерал Чернозубов“, „Самуил“ в централната градска част, както и „Райко Жинзифов“ и „Христо Данов“ във „Възрожденци. Общата стойност на дейностите по тях е близо 3 милиона лева. Новоизградените тротоари са над 5300 метра.

По време на церемонията възрастна кърджалийка помоли ръководството на Общината да вземе мерки за рушащите се сгради в района на училище „Яворов“, които вече са опасни за пешеходците, особено и за малки деца.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.