24rodopi.com/Кърджали

Община Кърджали има готови проекти за изграждане на три моста, които да подобрят пътната връзка на квартал „Възрожденци“. За осъществяването им обаче е необходима финансова помощ от държавата, обяви кметът Хасан Азис по време на общественото обсъждане на проектобюджета за тази година.

Едното от съоръженията ще трябва да свърже стотните блокове с Крайно село, като по този начин „Възрожденци“ ще има пряк излаз на пътя към язовира. Другият мост трябва да е изграден в района на пасарелката, към парк „Арпезос-Север“. Третото съоръжение ще свърже първите блокове с улица „Осми март“, в района на КАТ, като така се избегне трафика на разклона за Ардино, обясни Хасан Азис.

Граждани пък поискаха да бъдат заделени средства за повече беседки в зоните за отдих, видеонаблюдение срещу вандалски посегателства, както и реконструкция и функциониращи фонтани.

Както вече писахме, 106 876 000 лева е проектобюджетът на Кърджали за тази година, който ще бъде предложен за гласуване в Общинския съвет. Увеличението спрямо м.г. е над 20 на сто.

77,2 млн. лева са предвидените приходи от държавата, докато местните са в размер на 20,2 млн. лева. В бюджета са заложени разходи в размер на 106,8 млн. лева.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/23 08:16

    Винаги преди избори обещаваш велики неща,но до изборите,след изборите забравяш ,че ни има.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/23 19:48

      Разочарован си защото си глупак и наивник. Аз очаквам само лъжи и кражби и затова не съм разочарован.

      Изтриване
  2. Анонимен29/8/23 08:42

    малко е, нека да са пет мостовете !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/8/23 11:27

    През пасарелката ? Път през парка ? До кат? Тоя пък от възрожденци до яз кърджали да не го коментирам? Видяхме 90млн за водното при “силните “пари няма една алея!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/8/23 12:36

    Това обещание за трите моста има и музикален съпровод - мощна пръдня, сменяща три пъти тоналността(започва със фалцет)!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/8/23 17:14

    Доста пресилено. Ако трите моста са подобни на моста от Театъра до "Възрожденци" ще са необходими минимум 70 милиона лева. Кой ще даде тези пари???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/8/23 19:10

    И един мост от Калинка до Гледка ни е нужен, за да може да избегнем дупките през бул.Беломорски и ул. 1-ви Май.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/8/23 19:28

    Тези мостове ще допринесат ли за облекчаване на трафика през бул.Беломорски?Ще ни помогнат ли да се изчисти боклука в между блоковите пространства ? Ще ни помогнат ли за запазване целоста на децките площадки?Ще ни предпазят ли от вандалски прояви из парковете за милиони ? ????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.