Самуил Крумов/24rodopi.com/Лично мнение

Нургюл загуби битката за Световната купа по шах, но спечели сърцата на цял един народ. Беше сама, като бедното сираче, което има единствено таланта си. Много хора изтръпнаха от възмущение. Но така е от години. Треньори и състезатели са изоставени. Самият народ е изоставен от държавата, която обгрижва всичко друго, но не и своите хора.

Знаете ли колко дълбоки са проблемите всъщност?

„Обикалям като един просяк преди състезания. По предприятия, институции, да измоля пари поне за бензин, за да закарам с моя автомобил децата на състезание. Едва успявам да покрия разходите. След това всички искат да се снимат с шампиона. От Федерацията са ми казвали да мълча и много, много да не се оплаквам, че ще ми спрат и малкото средства. В Националния ми рекоха: „Ще вземем твоя играч, ама ако сам си поеме разноските и подготовката“.

Това са думи на един треньор от областния град. Спестявам името и спорта, за да няма проблеми отново. Създал е толкова шампиони, че чиновници толкова далавери не са направили в жалкия си живот.

Това е истината за спорта. И все още имаме победители единствено заради тяхната воля и упоритостта на треньорите им. Не заради друго.

Другото е далавера, за едни хора, завладели държавата, в която народът е сам, като Нургюл.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/8/23 18:19

    Изоставен я, управниците гледат само от къде ще издокарат някоя лична облага.

    ОтговорИзтриване
  2. Това момиче до три години ще е световната царица. Доколкото помня, царицата е най-важната в шаха. Царят май беше муден и тромав и се движеше само около себе си

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/8/23 18:45

    Бягай чедо от тая мафиотска държава.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/8/23 19:18

    Лена я возят и хранят безплатно !!! Тя не спортува и не прославя България . Но пак има пари за нея , защото знаете защо !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/8/23 19:34

    Поздравления за истинската статията.
    Бил съм общински съветник в общината.
    Когато се прави бюджета
    Играчите си подреждат и разпределят парите там където ще имат най много комисионни.
    И най накря за спорт и здраве.
    И като направиш предложение да бъде повишено финансирането на спорта.
    Същите играчи начело с главния счетоводител скачат до небесата.
    И одговорът е стандартен.
    Добре кажете от кой параграф да вземем за да дадем за спорта.
    Който желае може да направи сравнение за 10 години.
    Капиталовите са пораснали 10 кратно.
    За спорт и здраве с 20%
    Язък за идните поколения.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Kато си бил общински съветник,защо си мълчал .Или лижейки си чакал следващо подреждане и по предно място

      Изтриване
  6. Анонимен21/8/23 19:51

    Хайде сега, антикомунетата да кажат пак че е бил много гаден социализма и че не можели да си купят дънки, уиски, банани или кола, когато пожелаят. Сега имат тази възможност и също така да гледат внуците си как се самоунищожават психически и физически седейки през копютрите или на телефоните. Социализмът може да не е бил идеален, но всяко дете имаше възможност да спортува и това беше безплатно, както лечението в болниците, училищата, детките градини и ясли.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/8/23 20:22

    Жалко за изоставеното момиче
    от държавата.Тя е ангажирана с други по -важни неща.Сетете се.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/8/23 20:35

    А.Д. няма ли 1000 долара да спонсорира това момиче е? Пускайте коментарите, щото и медиите са виновни за този хал...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/8/23 20:37

    Жалко за тази невероятна страна която ражда невероятни таланти като Нургюл, а и не само тя. За съжаление тези талантливи деца и млади хора бягат от родината заради алчните политици които мислят само за собствена облага. Има още много други примери като Нургюл. Ще ви дам пример с едно момче от Кърджали. Казва се Джелил Руфат(син на известния футболен деятел и треньор Себахаттин Руфат- Арпи). Моммето в момента е космически инженер в НАСА. Навремето подобно на Нургюл ходеше на Олимпиади със собствени средства. Пълно безрадличие от страна на държавата и крадливите политици които години наред смучат кръвта на народа. СРАМ И ПОЗОР!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/8/23 20:40

    Алоо ТЕЦ Варна, ало студения резерв...и 1000 долара ли нямаш бе? Уж си общественик, почетен и кво ли не...1000 долара ако нямаш за това момиче от твоя край, аз да ти ги дам. Парите другия в другия Свят не ВАЖАТ, напротив...ще ти тежат повече на съвестта...ама тогаз късно.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/8/23 20:49

    Абсолютно прав 19.51така беше!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/8/23 20:53

    19:18 само Лена ли я возят,30 години возят едни и същи неЛена!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/8/23 20:55

    Mnogo pravilno

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/8/23 21:12

    Апел към младите...бягайте докато можете...тая държава, тея политици не жалят и не подкрепят умеещите...просто бягайте докато е време.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен24/8/23 23:51

    Стига пък и ти с това твоето бягане като в приказката "От небето падат камъчета" на Ангел Караличев. Подухнал лек ветрец и стръкче от пшеница тупнало петлето по гърба и то почнало да вика и крещи бягайте да бягаме че от небето падат камъчета!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.