24rodopi.com/Образование

Група от седем ученици с един ръководител от СУ „П. Р. Славейков“ се завърна от  Словения  след участие в проекта „Включване чрез спорт“.

Това е вторият от началото на 2023 г, след проекта в Люксембург, и 12-ти пореден съвместен в сътрудничество със Сдружение „Родопея – Балканика“ за периода от 2016 година досега. Двете организации си партнират успешно в проектната дейност от години.

Атила, Енис, Тончо, Румяна, Сияна, Дуйгу и Мирена с ръководителя си са сред 32-мата участници от България, Словения, Полша и Чехия в проекта в малкото селце Марковци. Учениците споделят, че имали различни задачи всеки ден. Преди всяка от тях играели различни игри, с цел да се подобри концентрацията и екипната им работа преди основните дейности. На четвъртия ден от проекта участниците потеглят към съседния град Шаловци. Изискването е по пътя да изпълнят поставените им задачи в международни екипи, като някои от тях са да пресъздадат снимка, да направят интервю с местни жители, да обсъдят разликите в различните държави. На седмия ден младежите се заемат със задачата да създадат свои  собствени проекти, като им е поставен проблем, на който да намерят решение. Разсъждават за различните решения, цели и ефекти. След основния план на проекта създават свое лого, мото и фейсбук страница. "Беше много забавно, интересно и поучително", разказват славейковци, повечето от които за първи път са на подобен младежки обмен и не крият желанието си да продължат с активна проектна работа и занапред.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.