24rodopi.com/Култура

С концерт на Иво Папазов-Ибряма приключи 12-ото издание на международния фестивал „Музиката на света“ в Словения. Кларнетистът излезе пред публиката в замъка „Кромберк“ в Нова Горица, заедно със сватбарския си оркестър.

Това съобщават от посолството на България в Любляна.

„Българските музиканти се радваха на заслужени аплодисменти от многобройната публика в замъка „Кромберк“, споделиха от дипломатическото ни представителство.

В разпространената програма на тазгодишното издание на фестивала „Музиката на света” Иво Папазов бе сравнен с легендарния музикант Франк Запа и бе представен като виртуозен кларнетист.

„Наред с Горан Брегович, той несъмнено е един от най-важните представители на балканската музика, начело още от 1973 година на негова собствена музикална (р)еволюция", пише в програмата.

Роденият в Кърджали основател на оркестър „Тракия” е носител на редица награди, сред които са Световната музикална награда на BBC и специалният артистичен приз на фестивала „Womex“ в Португалия през 2022 г. Той е отличен от президента Румен Радев за принос към културата на страната, а през юни бе удостоен с наградата „Мултикултурният човек” на Арт-движение „Кръг” и Община Кърджали.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/8/23 19:46

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/8/23 20:12

    Много ясно

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/8/23 20:28

    В Кърджали и Джебел вече недолюбват Ибряма защото отношенията му с почетния са хладни! В Джебел не смеят да го направят почетен гражданин. Ибряма е роден във Джебелското село Вълкович! Този грях не може да бъде платен с нищо. Дано се осъзнаят. А Родопи 24 мълчат като пънове. Това е политиката, това е реалността.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/8/23 00:18

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/8/23 08:19

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/8/23 21:08

    От пет коментара три премахнати от Администратора цццц голяма бдителност или цензура ???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.