24rodopi.com/Общество

Арх. Делин Запартов е привлечен като обвиняем, научи 24rodopi.com.

Припомняме, че главният архитект на Община Кърджали Делин Запартов бе доведен от полицаи в сградата на Областната дирекция на 19 август м.г. по проверка на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ за престъпление по служба.

Скандалът със строителните разрешения в Кърджали гръмна, когато бе задържан предприемачът З. П. - Шела. Според разследващи, в периода февруари-август м.г. той поискал неследваща му се облага в размер на 50 000 евро от строителния предприемач Б. М., за да упражни влияние при вземане на решение от страна на главния архитект на Кърджали Делин Запартов при издаването на разрешение за строеж на сграда. Става въпрос за кооперация в района на „Горубсо“.

Вчера Запартов и привлечен като обвиняем за това, че поискал и взел от две физически лица от град Кърджали парична сума в особено големи размери, споделиха пред 24rodopi.com отлично информирани източници.

За това обвинение му е определяна мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 15 000 лева.

Второ обвинение има срещу Запартов, което е за вземане на подкуп в съучастие с Шела.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/23 10:17

    Жълти стотинки като за него

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/8/23 10:23

    Кой е Шела, за ОЕМВИТО нямате ли информация, а за ЕКОТО.........

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/8/23 10:23

    мошеник знам още няколко души от които е вземал рушвети. повечето подобни служители в страната вземат такива рушвети.да не се правят че не знаят органите. най-привлекателната длъжност в общините защото келепира - рушвета- е гарантиран. и на края-в 90 % от тези играчи са в комбина с кметовете на общините защото последните са най големите рекетьори и облагодетелствувани.затова драпат да се кандидатират за тези длъжности

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/8/23 10:46

    И вчера гледам бележка на новият главен архитект. Приемно време от два часа в един работен ден. Шегите на държавната или в случая на общинската администрация не спират и са с все по-подигравателен характер към тези, които се трудим в частния сектор, за да могат огромна част от тях да лентяйстват. Подигравателните 2 часа на седмица, са смехотворни. Ако аз обръщам по два часа внимание на клиентите си, ще трябва да седя пред социала както една друга паразитна прослойка, която не се различава много от администрацията. Едните не правят нищо и взимат пари, а другите само се водят на работа и пак взимат пари, но също както преди 89-та не правят нищо. Извинявам се, тези преди 89-та бяха малко от малко човечни и вършеха работа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/23 16:43

      Главният архитект не е личен лекар, за да трябва да приема хора ежедневно.
      Работата му е да разглежда документи и да ходи на проверки, а не да си говори с граждани.
      Ганьо все е недоволен, нищо, че не знае какво говори.
      Гледайте си клиентите и недейте да се изказвате неподготвени!

      Изтриване
    2. Анонимен19/8/23 20:12

      "2ч приемно време", ами да. Приемно време и работно време са две съвсем различни неща. За да ги различиш обаче трябва да се справяш с българския език, а най вече с мисленето.

      Изтриване
  5. Анонимен18/8/23 22:57

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/8/23 14:15

    Браво заслужи си го!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/8/23 14:27

    Защо махали коментарите, затова че в тях се казва истината.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.