24rodopi.com/Регион

- Г-жо Кязим, как ще оцените изминалия мандат като кмет на община Момчилград?

- С една дума - труден. Началото на мандата съвпадна с разразилата се пандемия от коронавирус, нещо което светът не беше виждал. Неизвестността, локдауна, страхът на хората. Всички тези неща бяха предизвикателства най-вече за местната власт, която буквално беше на първа линия в борбата с вируса. Множеството кризи, пред които се изправихме съвпаднаха и със спиралата на политическата, в която изпадна България. В последните 4 години местната власт работи с 6 правителства. Въпреки това успяхме да се справим, защото действахме с мисъл и грижа за хората. Наред с това успяхме да изпълним голяма част от поетите ангажименти към нашите съграждани, без значение дали живеят в Момчилград или в някое отдалечено и малко населено място.


- Как приемате номинацията за втори мандат?

- За мен това е огромна отговорност. Ние трябва да продължим да работим усърдно и да надградим направеното през първия мандат. Защото имаме много какво още да свършим.

Готови сме с проектни предложения, които да реализираме през следващите 4 години. Те ще променят много сфери в обществения живот. Става въпрос за инфраструктурни и социални проекти, за саниране на жилищни и публични сгради, поставяне на улично осветление, улична мрежа, общински пътища. Искаме да обновим старото кино в града и да го превърнем в модерен експоцентър. Имаме намерение да изградим в Момчилград нов фермерски пазар, на който местни производители да предлагат продукцията си. Искам да съобщя още една добра вест, че водим финални преговори с инвеститор за изграждане на старчески дом в Момчилград. Надявам се, че идеята ни за превръщането на родната къща на Наим Сюлейманоглу в музей също ще стане факт. Ще продължим да развиваме и туризма. Възобновените разкопки на Татул са само началните крачки в тази посока. В момента тече усилен ремонт на "Маказа", а с приключването му община Момчилград ще разреши проблема с двете основни улици в града. Предстои ни да подменим всички лампи с по-икономично LED осветление.

В същото време общината ще продължава да подкрепя местните спортни клубове, както и проявите свързани с духовност и култура. Искаме да подобрим още бизнес климата, за да бъде общината ни още по-привлекателна за инвеститори. А това означава работа и доходи за хората.

- Какво ще обещаете на момчилградчани?

- Фокусът на екипа на администрацията ни отново ще бъде изцяло към нашите съграждани, независимо в коя точка на общината живеят те. Силата на местната власт е в откритостта и в близкия контакт с хората. Винаги сме били открити и ще продължаваме да бъдем такива. Ще продължим да го правим. Нашата цел е всички населени места в общината да станат по-добри за живот. Именно хората ще бъдат нашия приоритет през следващия мандат, а ние сме наясно с очакванията им. Остава само да ги изпълним.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/9/23 22:09

    Ти си късметът на Момчилград ! Ние сме с теб !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/9/23 14:48

    Вие хубаво ще продължите, но с тази съветническа листа трудна работа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/9/23 21:00

    bravo canim kizim!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.