24rodopi.com/Темата+

Обявеният за нов Халифе деде (деде – духовник; халифе деде – най-важният сред дедетата в даден регион - б . р.) Байрам деде не може да счита за легитимен, защото преди да стане халифе деде, той трябва да е бил деде, което основно условие не е изпълнено.

Халифе деде в Кърджали е Ахмед деде, който продължава да е най-важният духовник за алианите в Източните Родопи.

Това декларираха пред 24rodopi.com представители на алианската общност, които посетиха редакцията във връзка с публикацията ни „Избор на Халифе деде!? Алиани снеха доверието от структура на бивш депутат и си харесаха за политическо лице Ерол Мехмед (обновена)“.

„Това, че двама бивши депутати, политически трупове, си мерят пи….. може да е лична драма за всеки един от тях, но не е коректно такива дребни проблеми да се решат през толкова сериозни неща“, коментираха те.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/9/23 21:56

    И алианите се разцепиха.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/9/23 22:52

    Али вели ал бирини хур.отекине

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/9/23 15:12

      аве шматка.. алджам сени - хурджам йере!

      Изтриване
  3. Анонимен14/9/23 06:55

    Алианските духовници вече не желаят да бъдат манипулирани от сдружение, което е обвързано с политика. С тях останаха само 2 дедета обвързани с интригантите по родниство

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/9/23 12:35

    Ortalik karisti yetis ya Mohamet yetis ya Ali.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/23 14:18

    Монди Брахимаж( Монди деде) е снел доверието от старото ръководство и е дал балгословия на новото. Хайде Хайирлия да е

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/23 15:42

    Духовниците не искат вече интриганти, и те оцениха интелигентния, браво, не се поддават на манипулации от страна на хора, които искат на всяка цена да се задържат на политическата сцена,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.