24rodopi.com/Политика

Той е част от този град. От 44 години. Не е избрал София, нито Западна Европа. Иска да разхожда децата си в Кърджали. В чист, приветлив град. Иска неговите приятели от детинство да се върнат от чужбина. Иска Европа да е в Кърджали. И има ентусиазма да работи, но… „Гражданите трябва да управляват Кърджали чрез кмета. Искам да се срещна с всеки от тях. С хората по селата. Искам да прочета в техните очи проблемите. Искам заедно да вземаме решенията. Заедно да работим. Кабинетът да е отворен за всеки човек. Проблемите на всеки да са в дневния ред. Да се решават по най-бързия начин. Диалог-това е най-важното. Приемственост, заедност, надграждане и диалог-философията на ДПС“, категоричен е Ерол Мюмюн.

Роден в Кърджали, отраснал в Кърджали, живеещ в Кърджали. Отглеждащ двете си деца в Кърджали. „Нито за миг не ми е минавала през главата мисълта да замина. Благодаря на всеки мой учител, преподавател. От „Славейков“, през Икономиката, УНСС. Те съградиха личността, която съм. Сега аз съм длъжен да използвам целия ми опит за един град, една община, за една нова визия, да дам своя принос за развитието на града и селата в общината“, казва Ерол. 

Кандидатът за кмет на Движението за права и свободи. Обича страната си, а Европа не е изкушение. Европа трябва да е тук, категоричен е.

„Помня Кърджали от моето дество. Спокоен, красив град. Сега е един модерен център. Постигнато бе много, но трябва да се надгражда. Познавам проблемите и те не са от вчера. Затова искам да се срещна с всеки гражданин, от всеки квартал, във всяко село. Искам заедно  да решаваме тези проблеми. Разчитам на държавата, на ДПС, на тяхната помощ. Властта трябва да стига до всяка улица, до всеки човек“, казва Ерол Мюмюн.

С над 15 години опит в банковата сфера. А всичко е свързано с финанси.

„Трябва да анализираме финансовата картина в Общината. След което да се направи задълбочен план за работа. Първо в краткосрочен, но и в дългосрочен план. Приоритетите да се степенуват. План, който е работещ, план, който е строго контролиран. Необходимо е ефективно управление и строг контрол над разходите. Добре работеща и съблюдавана изкъсо архитектура на финансите. Наясно съм с всички проблеми и надеждата ми е за силна подкрепа от страна на държавата“, казва Ерол Мюмюн.

Инфраструктура, реализация на готовите проекти от екипа на кмета Хасан Азис, развитие на туризма, чужди инвестиции.

„Кърджали трябва да се рекламира. Трябва да е в Топ 3 на дестинациите в България. Перперикон може да отключи редица туристически обекти в общината. Тук има много какво да се види. Реклама и средства за туристическата инфраструктура. Хората трябва да идват тук за седмица, за да могат да разгледат всички исторически и културни обекти, с които разполагаме. Можем да развиваме ловен и риболовен туризъм. Но трябва инфраструктура. Пътят до Главатарци е в лошо състояние, необходим е ремонт. Нужно е до всяка туристическа точка достъпът да е лесен, приятен за хората, които ще дойдат. Туристите подпомагат малкия бизнес, а той е мотор за местната икономика. Ние имаме всичко и трябва да го рекламираме. Кърджали е стратегическо място, близо до Гърция, Турция. Местната власт трябва, длъжна е, да подпомага бизнеса, да го улеснява, той да се развива, да идват чужди и свежи инвеститори, защото средата, която предлага местната власт, да е благоприятна за тях, да има комфорт“, казва кандидатът за кмет.

Как можем да върнем младите?

„Имам много приятели, познати зад граница. Всички те прекарват ваканциите си у дома. Това е носталгия. Те са друго виждане на нещата. Те имат европейския опит, манталитет, те са взискателни. Всеки иска да му е чисто, да кара по хубави улици, да има повече паркове. Това трябва да се осигури на хората. Поддържане на зелените площи и разширяването им. Изграждане на малки паркове в междублоковите пространства. Спортни игрища, детски площадки. Това е нужното на „Възрожденци“ и ще насочим усилията си в най-големия квартал в региона. Но не само, а също и във „Веселчане“, „Байкал“, „Гледка“, центъра, навсякъде“, споделя Ерол Мюмюн и допълва за идеята си да се изгради пешеходна и велоалея край Водното огледало. „Това съоръжение е бижу. Символ и трябва да се обърне внимание, да се надгражда. Една зона край него нито ще струва скъпо, нито ще бъде неизпълнима“, посочва 44-годишният кърджалиец. 

„Тестваме“ Ерол с блиц въпроси:


-Как минава изпитът при Доган? Как се печели Ахмед Доган?

-С искреност и визия за управлението.


-Ако си 24 часа кмет, какво би направил за едно денонощие?

-Ще се срещна с максимум много хора в цялата община, за да разбера проблемите им. Очи в очи. Всеки един жител на общината трябва да участва в управлението й. Всички, заедно, рамо до рамо, без значение етнос, религия. Така трябва да вървим напред. Кърджали е моят дом, домът на всички жители на общината. И от нас зависи развитието и подредбата на този дом. Но Кърджали е и съвест. Не трябва да се руши. Ще обсъдим и вземем най-удачните мерки за справяне с вандализма, замърсяването. Ще взаимстваме всички добри и работещи практики от други общини. Искам всеки един проблем на гражданин, дори да не идва той до Общината, да достига до кмета. И да се търсят мигновени решения.


-Среща те човек в парка и ти казва „Този град е ужас!“, какво ще му отговориш?

-Ела, и нека заедно решим проблема.


-Четирите думи за успех на Кърджали?

-Приемственост, надграждане, заедност и най-важната-диалог с всеки, ценностите на ДПС! Няма малки хора, нито малки проблеми. Говорим, обсъждаме, вземаме решение и действаме!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/9/23 13:39

    То няма кво да говориш с хората...улиците достатъчно говорят за проблемите, но все пак обобщавам за слепите със здраво зрение - дупки, кучета, дрога, разбити тротоари, смет, боклук, прах, задръствания по главни артерии, неозеленени паркове, синя зона, строителство без граници, мръсна питейна вода, вонящо огледало....публикувай без цензура. Поздрави - Белиз!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/9/23 13:59

      Точно казано, кандидат кмета да не си затваря очите за големите проблеми на града.

      Изтриване
    2. Анонимен25/9/23 14:23

      И работни места и контрол над фирмите които са в картел по заплати,как така в целия регион почти всички работодатели плащат горе долу еднакви и най ниски заплати в България

      Изтриване
  2. Анонимен25/9/23 14:07

    Продължавам -Спортна зала, плувни басейни без тях няма как да върнеш младите хора

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/9/23 14:25

    "Сега е един модерен център" Защо жалиш Хасан, стига с тази куртоазия,! Кажи, че царя е гол! Не си навличай гнева на хората още в началото. Казвай горчивата истина....
    МОДЕРЕН ЦЕНТЪР ..... ха ха ха ха ха ....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/9/23 15:20

    Модерен център на мизерията, неграмотността, райския газ, селящината и т.н.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/9/23 16:36

      за огромно съжаление..100% точно !

      Изтриване
  5. Анонимен25/9/23 15:59

    Авансът ти е, че си роден и израсъл в Кърджали, при това на емблематично място - района на пазара, там, където преди години беше най-хубавото място за живеене. Детският смях не спираше до малките часове на нощта, всички бяхме по улиците, карахме колела по пасарелката, куражлиите скачаха от моста в реката. Нямаше Водно огледало, Арда си течеше както е повелявала природата. Виж, хората в града не искат чудеса, елементарни неща, за които всеки плаща данъци - чистота, тротоари, осветление, пътища и проблемът с бездомните кучета да се реши. Не се прекланяй пред доброволците, които се изхранват благодарение на нещастните животни по улиците. Ако трябва ги съди за възпрепятстване, но въпросът трябва да се реши. След като решиш тези проблеми, вече нищо и никой няма да може да те спре да оправиш и другите неща - привличане на инвестиции, работа за хората, чистота, която трябва да се изиска от хората и разбира се да се спре презастрояването в града.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/9/23 16:19

    Ако твоето управление на града ще звучи като лустросано такова на предния кмет, не го щем. Мъжката дума трябва да тежи на място.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/9/23 16:30

    Erol abi şu köpekleri topla ve ana bulvarları otoban gibi yap. Başka birşey istemiyoruz. Kasaba için çalışın artık! Kırcaali bir il merkezi. Köyler köyler deyip durmayın!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/9/23 17:55

      Браво.много точно казано.

      Изтриване
  8. Анонимен25/9/23 17:03

    uspeh pipan s tebe sme

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/9/23 17:55

    Никой от коментиралите по горе не спомена за така нареченият околовръстен път. Може би това е най -належащият проблем за хората и града . Успех .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/9/23 18:03

    Първо се устреми да спечелиш и да седнеш на този стол. После не обещавай старите обещания на предишния кмет. Най-важното за сега в този град е нуждата от кучешки приют. После са другите задачи градини, мостове,пътища, осветление и справянето със вандалщината също е много важен приоритет за града и по селата и т. н.....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/9/23 18:06

    Много умни идеи и дано да се реализират.Относно туризма ако се обърне внимание на достъпа до дестинациите ще спечели много Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/9/23 18:27

    И ако седнете на този стол , най-напред си сменете цялата общинска администрация . И да няма конфликт на интереси при назначаването на нови служители ! Защото сегашните се мислят за недосегаеми и унижават гражданите...!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/9/23 19:33

    Значи ще махнете синята зона. Виждаме колко скоби са счупени, колко служители пребити, което говори ,че хората не искат синя зона, ащом ще управлявате с хората трябва дъ се махне синята зона

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/9/23 20:18

    Аплодисменти за коментиращите до тук! Господин Мюмюн внимателно, ама много внимателно прочети всеки коментар и си направи необходимите изводи. В тях е цялата истина. Най- чистия град и то европейски е превърнат в кочина.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/9/23 20:38

    Този път е направен много точен и правилен избор за Ерол Той е роден в Кърджали и сигурно ще иска да направи нещо много хубаво за града предполагаме и вярваме в него че той ще направи всичко възможно Кърджали да бъде един Европейски град и този път много искаме да вярваме в негои ще бъдем плътно до него стига само самият той да направи добър избор кои хора ще бъдат около себе си за да подмени хората които са по-възрастни и са пенсионери по селата да ги подмени с по-млади и така ще можем заедно със много труд ще успеем Успехът ще ни бъде на всички ни

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/9/23 11:50

    Кърджали ще загуби много след като г-н Хасан Азис си отиде. Няма да може да се намери друг като не го. Хората забравят за всичките неща, който той е направил за града.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/23 16:19

      Да така е! Направи кучешки приют!

      Изтриване
    2. Анонимен26/9/23 18:55

      Няма да забравим и в какво състояние остави града. Нищо не губим, само можем да спечелим от смяната му.

      Изтриване
  17. Анонимен26/9/23 17:31

    a Sipey, Simzelen, Stremci, drugite sela v obstinata? tam ne jivee li chovek? koi krade na mahlata boiata za zebrite, ukzatelnite tabelki za turisticheski obekti po vsichki drumove, pateki za peshehodni tourove, za kone, za velosipedi, mesta za pluvane v rekite, eserata, plajove, wc...? onaz jalta tabela za remonti kolko veka oste she gledame na koleloto na pazara, gradinkite na pazara, shadravanite, cheshmite, darvetata, cvetiata, hrastite hasan i raif sichko razbili, de sopa de...koi okrade pavetata ot granit, kade sa?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.