Нико Ников/24rodopi.com/Коментари/Политика

Депутатите на ДПС изкараха 5 избора на гърба на селските кметове, а когато дойде време да им се отблагодарят, се направиха на нещо средно между „неразбиращи“ и „бавно загряващи“.

5 пъти кметовете на населени места обикаляха от къща на къща и кандърдисваха хората да излязат и да гласуват за листата, в която може и да са вписани лица, предизвикващи шок, потрес, гняв…, но да подкрепят ДПС - партията, която се грижи за тяхното село или махала. И 5 пъти на парламентарни избори структурите на ДПС отчитаха рекорди по активност и подкрепа за списъка с кандидати за депутати в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен.

И сега – разплата по депутатски!?

За какво иде реч?

На заседание на Централен съвет на ДПС във връзка с местните изборибе гласувано решение за допускане на всички жители на съответното населено място на номинационното събрание. И заваляха предложения за кандидати за кметския стол в това село – и от хард депесари, и от прескачащи от партия в партия, и от такива, които се хранеха в социалните мрежи с омразата си към ДПС.

Цялото село избира кандидата на ДПС и още в края на август се знае победителят на 29 октомври!

И демокрация има, и електорално прелъстяване, и заложена формула за ръст на изборните проценти, но и прецакани кметове-пчелички от вот след вот за пълнене на парламентите.

Едни тарикатстваха, други се подиграваха с ДПС и лидерите й, трети бачкаха, а в номинационната кампания всички се оказаха от същата партия. В по-освободено, меко казано, семейство, на байрамска софра може и да седнат всички - и отговорните, и чешитите, но в политиката - тц.

Ходът „всички за ДПС“ може да изглежда полезен, належащ и далновиден, погледнато от столицата, но на терен не е здравословен. Много верни на трибуквието загубиха на предварителните избори от „прелетни птици“ и вечно мрънкащи, само защото в съответното населено място имат повече роднини. Няма програма, няма харизма, а само заради преброяването на родовете.

На места имаше по 5 кандидати. Представете си колко мотивирани ще бъдат 4-мата загубили от този с голямата рода да агитират за избирателна активност своите близки и приятели на 29 октомври. Някои пък може да си предложат услугите като кандидати на друга партия.

Народните представители много добре знаеха какво ще се случи, ама на важното заседание на ЦС на ДПС бяха глухи и неми, като номерца от кандидатски листи.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/9/23 10:19

    Че кой загубил,никой просто на места електрората на ДПС показа,че иска промяна. Всеки иска да е кмет от ДПС,защото в кърджалийско 70 процента гласовете идват за партията,20 процента заради общинския кмет и 10 процента са за личността му.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/9/23 10:24

    Нищо няма да се случи пот строй и пак за майката партия ще гласуват,депутатите знаят това и си правят каквото си искат .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/9/23 10:25

    Не е вярно. И кой ще определя хората на активисти и врагове. Местния кмет, който е и кандидат? Хората не трябва да се разделят. Пък и на изборите правилно гласуват повечето и малка част от тях са активисти. Почти всички кметове бяха преизбрани, другите да се замислят за своето кметуване до сега.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/9/23 10:41

    Che te vsichkite sa nomerca no koga shte go razberat neka purvia shamar da gi otrezvi

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/9/23 21:03

    Няма загубили. Общенски кметове управляват по 20 години....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/9/23 21:17

    Ами то селския кмет винаги е прецакан,дали от съселянина,дали от общинския кмет ,дали от депутат все тая.Ухажват го само когато си имат интереси.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/9/23 18:20

    Първо да погледнем колко са активни на парламентарната трибуна .И после колко подкрепят селските кметове .Те са едни поставени лица на щат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.