24rodopi.com/Общество

Безсънните нощи на гурбетчиите – така в редакцията наричаме активния виртуален диалог „Нашенци в Западна Европа пишат на 24rodopi.com по нощите“. Става дума за писма на редакционната поща, за съобщения, които получаваме чрез мобилни приложения, във времето между 22.00 часа и 5.00 часа.

Странна кореспонденция!?

Просто гурбетчиите живеят с проблемите на родното село, родния град. Някои са толкова активни, че се е случвало да признаем, че лицето Х., което е в Германия, е запознато с проблемите на родното си село повече от местния кмет.

Пишат ни за всичко – несъбрания боклук, тъмната улица, кражба в махалата, лошото стопанисване, проблемното местно управление, опасните микробуси по линията Кърджали-Западна Европа, разликата в стандартите и т. н.

Този път писмото звучи странно. За 3,24 часа „никое време“ е твърде оптимистично.

„Много хубави неща ще се случат в Кърджали. Иска ми се да напишем нещо за ….. и…..“, пише кърджалиец от далечна Нидерландия. Дори предлага сам да „оформи нещо“.

Очакваме.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/10/23 14:59

    Тези гурбетчии като са загрижени за Кърджали защо не живеят тука да видят ние как се мъчим с 1000 ЛВ заплата и две деца

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/10/23 10:09

    Те пращат пари за България. Първо правят пачки, не мислят за такива като теб, дето се правят на големи. После идват и харчат в Кърджали. Ти иди при шефа си и искай повече заплата, оплаквай се при него.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.