24rodopi.com/Регион

6 500 лева ще трябва да плати собственик на каракачанска овчарка, която нападнала и нахапала жена в родопско село, пишат колегите от 24smolian.com.

Случката се разиграва през март м.г. Потърпевшата се чула по телефона със своя комшийка, питайки я дали може да отиде в двора й и разгледа оранжерията. Отговорът бил утвърдителен, „по всяко време“. Жената отишла след няколко дни. На входната врата се ослушала дали огромното куче на семейството не е вътре. Понеже не чула шум, решила да отвори портата към двора. В този момент обаче била нападната в гръб от животното. Кучето захапало жената за крака, отхапвайки голямо парче месо от прасеца й. След това животното се отдръпнало, а в този момент дошъл и мъжът на комшийката й, който успял да сложи каишка на кучето. Жената се прибрала у дома си, на помощ й се притекла комшийка, която превързала раната. Съседът с кучето дошъл на място и откарал с автомобила си жената, която била настанена в болницата в Смолян. Лечението продължило месеци.

Повече от година по-късно потърпевшата заведе дело срещу собственика на животното с иск за 13 000 лева. Съдът в Смолян обаче прецени, че обезщетението трябва да е наполовина по-ниско.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/11/23 13:37

    Важното е кучето . Човешкият живот нищо не струва . Това са европейските ценности .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/11/23 18:02

    Прияло му се месце ,гладно било горкото.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.