24rodopi.com/Спорт
Общо 14 спортисти в две категории - „юноши и девойки” и „мъже и жени”, са номинирани в надпреварата за „Спортист на годината” на община Кърджали Община Кърджали стартира процедурата за определяне на Спортист на годината 2023 в две категории – мъже и жени, и юноши и девойки.
Това става след като до 1 ноември председателите на спортни клубове внесоха в Общинска администрация своите предложения, с копие от протоколи от постигнатите резултати, като имаха право само на две предложения, както е според общинския правилник, съобщават от пресцентъра на Общината.
Предложенията са обобщени в анкета за споменатите две категории.
В категория „мъже и жени” са номинирани 5 спортисти в 5 вида спорт. Това са европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри - Оги, с три първи места - на европейско, балканско и държавно първенства, капитанът на представителния мъжки отбор на волейболната „Арда” Янко Ангелов, Боян Касабов от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” по канадска борба с редица първи и втори места на европейски и държавни първенства, двойката Георги Пройков – Галин Урумов от Клуб по кану –каяк „Арда” Кърджали и Радостина Лулова от Спортен клуб по силов трибой – абсолютен шампион на България.
В категория „юноши и девойки” номинираните състезатели са 9. Това са Инджиляй Ариф от Спортен клуб по аеробика, капитанът на баскетболния отбор по баскетбол Микаела Узунова от БК „Орфей”, Десислава Бочукова от СК „”Арда бокс”, Велизара Кърмазиева от отбора по водна топка на СК „Арда”, Гавраил Цепенишев от волейболния отбор на „Арда”, двойката по кану-каяк от клуб „Арда” Метин Ахмед- Джан Адем, двойката Беркай Салиф-Даниел Папазов от клуба по кану-каяк „Перперикон“, Атанас Иванов от Тенис клуб „Орфей“ и Иван Менделев от Тенис клуб „Кърджали“.
Анкета се предоставя за гласуване на председатели на спортните клубове, журналисти от регионалните медии, членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет-Кърджали. Гражданите могат да гласуват чрез електронната страница на Община Кърджали.
До 10 декември те предават попълнените анкети в Общинска администрация. Анкетата тече един месец на електронната страница на Община Кърджали, с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.