24rodopi.com/Общество

Мащабният воден протест на рибари срещу ръководството на Еленово стопанство „Нановица“ няма да се проведе с лодки край брега на язовир „Студен кладенец“. Очакваните 500 недоволни риболовци от целия регион ще блокират пътя за „Маказа“ в района на спирка „Джебел“.

Това обяви за 24rodopi.com организаторът на протеста Боян Топалов.

„Решението да сменим мястото е от изявление на директора на стопанството, че в момента бил размножителният период на елените. Ние обичаме природата, обичаме животните и затова не искаме да пречим. Протест обаче ще има. В неделя, от 14 до 16 часа, блокираме спирка „Джебел“. Ще бъдем стотици“, посочи Топалов.

Той допълни, че няколко пъти са търсили среща с ръководството на „Нановица“, но до такава не се е стигнало. В същото време пък шефът на стопанството е отрекъл контакти с него да е имало.

Припомняме, че миналата събота десетки рибари блокираха входа на Момчилград с искане ръководството на стопанство „Нановица“ да напусне. Причината според тях е в тормоза, който шефовете упражняват спрямо риболовците, гонейки ги от брега на язовир „Студен кладенец“.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/11/23 16:37

    Моля без заблуди
    Вярно е че е размнижителен период но елените не се размножават покрай брега на язовира те си имат определени места на които инстиктивно се събират всяка година които се наричат места за свадбуване това би трябвало да знае всеки дипломиран ловен надзирател но за жалост там Такива хора няма първото което направиха беше дауволнят знаещи иможещи дипломиран служители които бяха със повече от 25 години стаж и едно даде знае както е размнижителен период така и е ловен сезон на който е разрешен подборен обстрел но за жалост там подбор няма всичко е на мушка
    И едно е истина няма нито един рибар да е хванат да бракониерства ние рибарите имаме правото да исползваме водната ивица на язовира така и правим
    Тази ивица не е ловно поле

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/11/23 16:50

    От коя партия е директорът на стопанството?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/11/23 16:57

    Тези паразити пък какво искат? "Ние обичаме природата, обичаме животните"- дрън-дрън всички сте бракониери! Аман от готованковци и търтеи!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/11/23 17:00

    Страхливци.Нали щяхме да ходим в стопанството, другата седмица ходете да протестирате още по-далеч, в Хасково например.Какъв е ефекта?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/11/23 17:20

    Щом е размнижителен период на елените защо месец говори за тяхната популация Последното преброяване беше преди 10 години сега на какво ниво е расте или намалява???
    Според мен намалява защото несе спазва никакви права
    Несе спазва разрешената бройка за обстрел
    Добре че има кой да се грижи за зубрите иначи отдавна щяха да станат суджуци
    Рибарите не са заплаха за дивеча заплахата за тяхното унищожаване е вътре във самото стопанство самите налници
    Те не могат да различават кое е
    Кошута ко е приплод ко подлежи на обстрел кое не

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/11/23 17:27

    Ба си държавата. Няма ли над тия тъпунгери шефовете, които да вземат решение и тоя цирк да спре.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/11/23 17:36

    Аквакултури и Рибарство оставка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/11/23 17:53

    Разбрахме, че рибарите искат оставката. ЛД Равен какво иска? И те ли не могат да ловуват в резервата

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/11/23 19:08

    С Вас сме колеги! Нека спрем далаверите в това стопанство, които нямат край!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/11/23 23:59

    Аз не искам да ловувам сърни. Не съм ловец или бракониер. Рибар съм и си имам законен билет. Там си има камери.Да гледат,не само софрите. Чупили въдици.... Малеееее,не ми се мисли. Да не са купували бе???

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/11/23 00:09

    С Вас сме !!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен17/11/23 08:59

    Защо блокирате пътя? Другите какво са ви виновни? Протестирайте там, където сте получили разрешение за това. Имате право на протест, но нямате правото да не спазвате закона за пътищата.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен17/11/23 17:19

    Единственото място спасено от бракониери .Никакъв достъп .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.