24rodopi.com/Общество

Джебел наложи нови стандарти в местното самоуправление, обяви областният управител на Кърджали Никола Чанев на старта на учредителните заседание на общинските съвети в региона. Първото заседание на разпоредителен орган се проведе в Джебел.

„Енергията, с която бях посрещнат ми дава сили да продължа напред. Благодаря за осъзнатата подкрепа. Аз и моят екип се водим от желанието на всеки един джебелчанин родният ни край да стане още по-хубаво място за живеене. Развиваме успешния модел „Джебел“, базирайки се на работещия обществен договор „Обещано-изпълнено“, отбеляза кметът на Джебел Неджми Али в първото си слово за мандат „2023-2027“.

29 общински съветници, кметът на общината Неджми Али и 38-те кметове на населени места получиха своите удостоверения от председателя на Общинската избирателна комисия Лейля Чакър и положиха клетва да спазват Конституцията и законите на страната, да служат на гражданите и да работят за тяхното благоденствие.

Първата сесия в Джебел бе ръководена от най-възрастния общински съветник Сами Мехмед. За титулярен председател на колективния орган с пълно мнозинство бе избран Сейфи Мехмедали.

„През последните 4 години общинската администрация на Джебел наложи нови 

стандарти в местното самоуправление и градът се превърна в образец за съвременно благоустрояване. Общината видимо се адаптира към новите социално-икономически реалности и може да послужи за пример по отношение на модернизирането на инфраструктурата и облика на населените места“, изтъкна областният управител. Той пожела на кмета Неджми Али и неговия екип да продължат да преобразяват града със същото темпо, а на съветниците в ОбС да проявяват професионализъм, политическа зрялост и готовност за диалог.

Неджми Али, който бе избран за кмет с рекордните 93,55 % от гласовете,  обоснова успеха си с факта, че е давал на хората само изпълними обещания, заяви, че има още по-амбициозна инвестиционна програма и ,че ще продължи не само да развива модела „Джебел“, но и да го популяризира в национален мащаб.



 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/11/23 20:29

    Ne znam za kvo sa tiya sivetnizi / vse edno na Joze Maurinyo da davas sivet

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/11/23 08:07

      Само един нагледен пример - виж снимките в статията - читалището отвътре и отвън. Като ново, плюс естетично, чисто, поддържано. Всеки проект в града е реализиран до най-малкия детайл. Това става с подкрепата на решенията на кмета от съветниците.
      Работят в тандем за европейските ценности в полза на гражданите на Джебел.
      Адмирации за правилните хора!

      Изтриване
  2. Анонимен4/11/23 08:49

    Неджми Али - кметът лидер, с визия за бъдещето. Джебел ще стане образцов град не само с регионално, но с национално значение. Владее перфектен английски, руски, турски език, разбира се и перфектен български. Удоволствие е да го слушаш, удоволствие е да виждаш обещанията превърнати в реалност. Само за четири години, Джебел дръпна десетилетия напред. Браво на кмета и общинските съветници и успех в реализирането на новите проекти!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.