24rodopi.com/Култура

22 състава и над 400 танцьори от 16 града превърнаха сцената на театър „Димитър Димов” в Кърджали във фолклорна приказка, представяйки танци от почти всички фолклорни области в България.  Всичко това се случи по време на 8-то издание на националния фестивал „Перпера`2023”.

Културната проява се организира със съдействието на Община Кърджали, от „Тракийско дружество -Димитър Маджаров”, Народно читалище "Тракия 2009", „Тракийско младежко дружество“ и танцовия им клуб  „Хоротропци-Тракия”.

Сред гостите на културната проява бе заместник-кметът на Кърджали Тунджай Шюкрю. От името на кмета Ерол Мюмюн той прочете поздравителен адрес към участниците във фолклорното събитие, като им благодари за инициативата, която съхранява и популяризира ценното ни  фолклорно  богатство, стимулирайки неговото развитие в днешни  дни. 

„Плодовете на Вашия неуморен труд ние, гражданите виждаме на всеки един празник, на всяка светла дата от националния ни календар. Продължавайте и занапред да обогатявате културния живот на община Кърджали, пресъздавайки чрез сценичното  изкуство уникалните народни танци и хора, инструментална музика и песни“, каза заместник-кметът Тунджай Шюкрю.

Рекорден брой участници регистрира 8-то издание на фолклорния фестивал „Перпера”. Те са от  районите на Пловдив, Стара Загора, Бургас, Поморие, Хасково, Харманли, Силистра, Горна Оряховица, Смолян, Златоград и от нашия регион – Кърджали, Момчилград, Крумовград, Джебел, Кирково, Бенковски.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.