Спад в продължителността на живота на населението има във всички области на страната

24rodopi.com/Регион

Във всички области се наблюдава спад в продължителността на живота на населението между 2019 и 2022 г., но с различни темпове, съобщават от Института по пазарна икономика (ИПИ). По-сериозно намаление има в областите с по-застаряло население, като във Видин свиването е с 3,6 години, а в Силистра - с 3,3 години. С под две години спад са само две области - София (област) и столицата, което отразява по-ниския ръст на смъртността в тях в сравнение с останалите. Разликите в самата продължителност на живота също остават значителни - докато в столицата през 2022 г. тя е 74,8 години, а в Кърджали - 74,6 години, то във Видин тя е намаляла до 69,4 години, а в Силистра – до 70,8, което за пореден път подчертава дълбоките различия в качеството на живот между отделните региони, заключват в доклада си "Регионални профили. Показатели за развитие 2023" от ИПИ.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/23 14:50

    Това е от храната ,растителни масла,палмово масло,протектори ,ароматизатори,храни по често готвене на олио....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/23 16:43

    Живеят по- дълго,защото са с най -ниски пенсии в страната .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/11/23 17:12

    Защо забрави да споменеш за въглеродният диоксид замърсяващ града излизащ от таралясниците движейки се по булевардите и улиците на града особено в централната част .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/11/23 20:44

    Ей тия боклуци дето режат колире вечер на паркингите на кауфланд и на била трябва да изчезнат. Идва ми да взема карабината вече и да ги чакам

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.