24rodopi.com/Общество

75-годишният Ахмет Гюлер е изселник от Момчилград и до момента е успял да посрещне в хотела си с 95 стаи група от Бургас, но иска да работи по-активно с България.

Изселникът хотелиер участва в среща с българските туроператори в курорта Улудаа край Бурса, в която се включиха местни туристически агенции, собственици на хотели, но и на клиники за пластична, очна хирургия и присаждане на коса в Бурса.

„В България учих, там израснах, там печелих. На 25 г. дойдох тук, в Турция“, изпитва сантимент Ахмет Гюлер. Освен хотел, има общежитие за 150 студенти. Изучил децата в Америка, сега дъщеря му върти 4-звездния хотел в "Гьорукле". Собственици са и на автобуси и микробуси, с които могат да организират турове из местни забележителности. 

Една от тях е селцето Гьолязъ на един от 11-те острова в езерото Аполония на 40 км от Бурса. 30% от жените в него са рибарки и денем могат да бъдат видени да кърпят мрежите. Местна гордост е вековният „плачещ“ чинар, в който според легендата се е въплътил турски момък заради обречената си любов към местна гъркиня. 

Освен да дойдат на шопинг в Одрин, насърчавайте българските туристи да видят и нашите светини - църквите „Св. Георги“ и „Св. св. Константин и Елена“, призова туроператорите Атанас Димов от българското консулство в Одрин, съобава "Марица". И разказа, че расте интересът на турците към България. Над 65% е ръстът на заявленията само от района на одринската консулска служба, стремежът е визите да се издават за седмица. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/11/23 21:39

    Много добра безплатна реклама

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/11/23 09:42

    Aко беше в Мастанли какво щеше да направи?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/11/23 10:21

    Bravo Ahmet bey eyvallah tebrikler.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/11/23 16:55

    Бравооооо!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/11/23 20:02

    Настаняването безплатно ли е щом кани

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.