24rodopi.com/Общество

Благотворителни базари, в които са включени всички ученици на СУ „Петко Рачов Славейков“, се организират от 2 ноември в училището за шампиони за финансово подпомагане на семейството на малкия Мурад.

Вече стартира мащабна благотворителна училищна кампания по инициатива на Денислава Беличева – класен ръководител на 3“д“ клас, в който се обучава сестричката на Мурад.

Кампанията ще подпомогне семейството на ученичката, която е полусирак, а братчето й е в тежко здравословно състояние без ясна диагноза.

По информация от бащата Гюрсел Мехмед, загубил съпругата си миналата година, са необходими повече от 20 000 евро, за да се извършат нужните  изследвания в Турция и да започнат лечение незабавно. Той е непрекъснато в болница със сина си и търси следващи стъпки за достигане на адекватна медицинска помощ.

За тази цел е създадена в „Славейков“ инициатива за благотворителни базари в периода 2-17 ноември в двора на училището - всеки ден от 15 до 17 часа ще се провежда базар на вещи (сувенири, нови дрехи, играчки, книги и изработени от учениците творби). Идеята е всеки клас да се включи в продажбата, като могат да се носят вещи, които ще разширяват артикулите за продажба.

Всеки ден по един клас отговаря за базара, а събраните средства ще бъдат предадени директно на бащата или внесени в новооткритата дарителска банкова сметка с IBAN: BG15BGUS91607011071000.


След първия зов за помощ всички класове на СУ „П. Р. Славейков“ започнаха да събират средства по различни начини. В момента, в който бащата на Мурад си дойде за кратко до Кърджали между два престоя в болница, сумата от 7777 лева му бе връчена от директора Милко Багдасаров с обещание, че цялото училище няма да спре да помага на семейството.

Учениците разпространяват кутии за дарения в търговски обекти в квартал „Възрожденци“ и на други места, като списък с местата на поставените кутии ще бъде публикуван на страницата на Ученическия парламент при СУ „П. Р. Славейков“.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/11/23 17:10

    Тия дето толкова много държавни пари похарчиха за изборите и станаха общински съветници няма ли да бръкнат малко и да дарят някой лев за малкият Мурад . В днешно време всеки може да се разболее, но не всеки има средства да се лекува . Обадете се и на почетният доктор от Росенец белким малко му се трогне сърцето .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/11/23 12:57

    Държавата, в която дечица събират помежду си пари, за лечение на дечица. Нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/11/23 17:55

    В едно друго школо дичицата събират пари в помощ на депутатите. Защото на депутатите им трябват много пари, имат да строят апартаменти, блокове, търговски обекти, хотели, ферми и пр. Ца своите деца и внуци.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/11/23 20:39

    Тия депутати, политици, министри и много други като тях трябва да знаят, че голи са се родили и голи ще си отидат и нищо няма да могат да занесат на оня свят . Това е истината .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.