24rodopi.com/Общество

Компания блокира достъпа на кърджалийци до вилите и градините им на брега на язовир „Студен кладенец“. За да преминат стопаните пък, собственичката им иска пари. Проблемът е от месеци наред, а преди това от фирмата им спрели и тока.

Става въпрос за имоти под село Седловина.

„Придобихме ги още през 70-те години. Баща ми построи вила там. Целият живот на родители ми мина в нея. Имаме нотариални актове, всичко. Никога не е имало проблем с кариерата за трас. Преди години обаче тя бе закупена от някаква хасковска фирма. Шефката е от Хасково. Първо ни спряха тока. Колко разправии имахме докато отново ни го пуснат. После закупиха земите до перона на гара „Желязна врата“. И гарата е тяхна. Придобиха земи, за които знам, че са горски фонд. След това поставиха бариера. По-късно още една и спряха да ни допускат“, разказа за 24rodopi.com потърпевшият стопанин Илко Илиев.


Поискали са свободен достъп по всяко време на денонощието. „Лично жената, Христова, ми каза-платете си и ще ви пуснем. Искат ни 360 лева на година. Как така ще блокират път до чужди имоти? Тук навремето минаваше старото шосе за Хасково. Аз съм единственият, който не плати. Другите го направиха, защото ги е страх пак да не им спрат тока“, допълва Илко Илиев.

С блокирането на достъпа до вилите, всъщност се затваря и туристическа пътека до въжения мост към село Лисиците и крепостта Моняк

На кариерата се добива трас за производство на цимент.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/11/23 09:22

    На всякаде си има по един такъв местен феодал кадето си пресвойл я горски фонд я река и това не стига този същи местен феодал решава че той ще определя живота на местните Но така е за съжаление законите за тях не важат те са над закона

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/11/23 10:34

    Убава работа ама българска работа.Такова безаконие няма дори в Африка.Нема такава държава.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/11/23 12:52

    Човекът си е определил такса ,, бастъ парасъ,,

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/11/23 21:23

    Искахме да отидем до спирка железна врата и не ни пуснаха.Как станаха чорбаджии на държавата земя?!Къде е държавата!?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.