24rodopi.com/Общество

„Чудесен малък ресторант в Буенос Айрес. Порция телешка опашка излиза под 12 лева, колкото и охлювите. Традиционното матамбре, по домашна рецепта, е близо 17 лева. Представлява тънка филия месо, увита около плънката. Обикновено това са спанак, лук, моркови и твърдо сварени яйца.

Телешката опашка в магазините в България върви от 12 до 35 лева за килограм. Всеки може да направи разликата“, споделя читател на 24rodopi.com, който е решил да си подари екскурзия в столицата на Аржентина.


„Цените обикновено навсякъде са в долари. В песо са хиляди и милиони. Там е нямало деноминация както в края на 90-те години при нас. Ако тръгнеш на пазар с аржентинско песо, не портфейл, ще е необходима чанта за парите. А тук навсякъде искат плащане в кеш. Затова има и броячи за пари. Едно евро е 1000 песо. Трудно е с плащането в местна валута“, споделя още родопчанинът.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/11/23 12:32

    Можеше да се изфука и по друг начин ,че е бил в Буенос Айрес ,без да прави глупави сравнения....ама щом е родопчанин...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/11/23 15:06

      Да се правят сравнения някаква фукня ли е? Цяло лято си сравнявате цените по морето, това пък какво е? А и е добре да видиш на какъв хал си

      Изтриване
  2. Анонимен29/11/23 15:42

    Щом бедния работещ не може да си позволи почивка в Аржентина, както работещите бедни от Европа, сравнението е важно само за една извадка от населението.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/11/23 16:16

    Ами ще им е по-евтино в ресторантите. Произвеждат и имат. При нас всичко е разсипано и окрадено. Сега онзи ококореният Харвард-Хасково искал да продаде 30% от поземления фонд. Познайте на кого. На тези, които притежават 40% от земеделската земя на Украйна-американски компании. Примерът Украйна трябваше да им отвори очите на всички тия загубеняци. Как губиш държавата си като играеш по свирката на янките.
    Ама нашите „умно красиви“ последователи на Троцки получават полюции.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/11/23 19:27

      Търговци на тютюн и кръв човешка
      продаваха на дребно твойта пръст,
      но паднаха под теб с пречупен кръст,
      че беше малка ти, но беше тежка.

      Изтриване
  4. Анонимен29/11/23 16:19

    Много беди изтърпява Аржентина,бог да ги дари с добри времена.



    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/11/23 10:56

      ВЯРНО Е ЗАТОВА СЕГА СА СВЕТОВНИ

      Изтриване
  5. Анонимен29/11/23 16:40

    Чукундур, иди и се храни там. В Хондурас, Габон и Сейшелите също е евтино. Може и там да идеш.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/11/23 20:37

    На тях дедите им били, роби на европейските християни, които християните ги ловяли в Африка, и ги транспортирани с кораби до плантациите на християните в заграбения континент америка. А богатството на европейските християни крале, лордове, аристократи и подобни важни християни, идва от лова и търговията на африкански хора.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.