24rodopi.com/Образование

Добрите примери в образователната система трябва да се подкрепят, популяризират и да се работи за тяхното умножаване. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков в града край Арда. Той бе официален гост на СУ "П. Р. Славейков" в Кърджали по повод дните, посветени на патрона на училището.

Децата, които учат тук истински развиват своите умения. Това е и дори по-голям успех за училището от традиционно високите резултати, които постига на националните външни оценявания и различни надпревари”, каза министър Цоков. По думите му подходът на работа в училището спомага за бъдещата реализация на децата като успешни и добри хора.

Министър Цоков проведе и среща с директора на училището Милко Багдасаров и представи част от приоритетите, по които работи екипът на МОН. По-късно той участва и в дискусия с част от учителския колектив и учениците.

“Училището наистина формира личности. Това е мястото където всеки ден срещате бъдещето, а за вас полагат последователни грижи едни истински професионалисти, които всеки ден ви мотивират да бъдете още по-добри”, обърна се проф. Цоков към учениците.

Министър Цоков се запозна и с работата на клубовете по интереси в училището и разгледа STEM центъра. СУ „Петко Рачов Славейков” разполага с богата материална база - 65 класни стаи, 10 модерно оборудвани кабинета по различни дисциплини, 4 компютърни зали, 3 актови зали, 5 зали за спорт, игрища, богата библиотека, Ресурсен център за човешките права, Еврокоридор, училищен параклис, клуб на учителя, места за хранене и отдих, екопътека, красиво озеленен двор.

Работна група подготвя промени в Наредбата за приобщаващото образование, като целта е да се решат конкретни проблеми, съобщи министърът на образованието.

Според проф. Галин Цоков, работата на експертите е в начална фаза и предстоят няколко заседания, преди да бъде изготвен доклад с конкретни предложения. Той обясни, че стои въпросът за даровитите деца и как дарбите и талантите им да бъдат максимално развити. А от Кърджали пред министъра е поставен въпросът за необходимостта от промени в Наредбата по отношение на децата със специални образователни потребности, както и тези с поведенчески проблеми.

Попитан за  децата в прогимназиалния етап и тяхната натовареност в училище, министър Галин Цоков отговори: „Това което мислим е първо – съвсем скоро ще бъдат подписани учебни програми, които се намалява фактологическата сложност. Но това няма да донесе съществена промяна от гледна точка на намаляване на времето, в което децата са в училище или времето, в което те се подготвят за следващия ден. Основния проблем е, че трябва да се преструктурира по определен начин учебното съдържание“.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/11/23 20:56

    Браво Вики! Справи се чудесно!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/11/23 20:59

    Виктория се справи и с министър!Браво,ти си нашия председател!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.